'KöÅŸk'te ihaleye fesat' davasında Hazine'ye süre

Güncelleme Tarihi:

Köşkte ihaleye fesat davasında Hazineye süre
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 15:49

Eski Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Gülizar Temel Baysal'ın da aralarında bulunduğu 15 sanığın, "devlet alım-satım ihalesine fesat karıştırdıkları ve bu suça iştirak ettikleri" gerekçesiyle yargılandıkları davanın bugünkü duruşması, Hazine avukatlarının esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için ertelendi.

Haberin Devamı

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, 5sanık ve avukatları ile müdahil Hazine avukatı geldi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Mesut Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin, Türkan Mefruşat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Şirketi'nden alınan perde, tül, masa örtüsü gibi eşyalara ilişkin  tutanak gönderdiğini kaydetti.

Hazine avukatı, gelen yazıya karşı sonra beyanda bulunacağını ifade ederken, sanıklar ve avukatları, bir diyeceklerinin olmadığını söylediler.

Eski Cumhurbaşkanlığı Mali İşler Müdür Yardımcısı Erkan Dağdelen'in avukatı Basri Aydın, Çankaya Köşkü'nün mermer ve granit olan zeminlerine zarar vermemek için kar yağışı dolayısıyla oluşan buzu çözmek amacıyla işlenmiş tuz alındığını ifade ederek, sanıkların görev yaptığı dönemde yapılan tuz alımına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Hazine avukatı, asfalta göre mermer ve granit zeminin daha dayanıklı olduğunu, işlenmemiş tuzun zarar vermeyeceğini söyledi.

Eski Cumhurbaşkanlığı Mali İşler Müdürü Fevzi Yıldırım, o dönemde, işin aciliyeti dolayısıyla işlenmemiş tuz almak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Mahkeme Başkanı Öztürk, esas hakkındaki iddialarını bildirmesi için Hazine avukatına süre, soruşturmanın genişletilmesi istemi yoksa esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın da cumhuriyet savcısına verilmesine karar verildiğini belirterek, duruşmayı erteledi.

Ä°ddianamede, 15 sanık hakkında 3 ay ile 100 yıl arasında deÄŸiÅŸen ağır hapis cezaları isteniyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!