Köşk’te fular dışarda eşarp

Güncelleme Tarihi:

Köşk’te fular dışarda eşarp
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2005 00:00

Eşi başörtülü olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Sezer’den ‘eşli’ davetiye alan CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, ‘Eşiminki türban değil eşarp. Yine de kamusalda kullanmayız. Köşk’e kadar eşarpla gelir, kapıdan girince fular yapar’ dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, eşi başörtülü olan CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım’a, Çankaya Köşkü’ndeki 29 Ekim Resepsiyonu için ‘eşli’ davetiye gönderdi. Geçen yıllardaki Köşk resepsiyonları için de yine ‘eşli’ davet aldığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: ‘Ancak eşim, iki yıl önce ağır bir trafik kazası geçiren ve tedavisi hálá süren oğlumun başında beklemek zorunda kaldığı için bu davetlere gidemedik. Bu kez, ‘gidebilir miyiz’ diye eşime sordum, eğer müsait olursa bu yıl gitmeyi düşünüyoruz.’ Yıldırım, ‘Eşim, ‘bıdık’ diye tabir ettiğimiz türban değil, Türkiye’de kadınlarımızın yüzde 80’inin kullandığı başörtüsünü, yani eşarp takıyor. Türban ise siyasi simgedir’ dedi.

2 MUSTAFA’YA DA AŞIĞIZ

Yıldırım, ‘Kamusal alanda onu da kullanmayız. Eşim, Köşk’ün kapısına kadar başında başörtüsüyle gelir, ama kapıdan girince başındaki eşarp fular, yani aksesuar olur’ dedi. ‘Bizim de, partimizin de görüşü budur’ diyen Yıldırım, Cumhurbaşkanı’nın da bu görüşlerini bildiği için kendilerini ‘eşli’ davet ettiğini sandığını söyledi. ‘Yoksa bizim laik düzenle de, Atatürk’le de, Hz. Muhammed’le de sorunumuz yok’ diyen Yıldırım, eşinin başındaki eşarpla askeri gazinolara da gittiklerini ve bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadıklarını da ifade etti. Dindar ve Atatürkçü bir aile olduklarını belirterek, ‘Biz iki Mustafa’ya da, Hz. Muhammed Mustafa’ya da, Mustafa Kemal’e de aşığız’ diyen Yıldırım, ‘Hz. Muhammed’e layık ümmet, Mustafa Kemal’e layık millet olmalıyız. Çünkü ikisinin bir çatışması yok’ dedi.

ATA’NIN SAYESİNDE MÜSLÜMANIZ

CHP’li Mehmet Yıldırım’ın başörtülü eşi Asiye Hikmet Yıldırım, ‘Başörtümü seviyorum ama Mehmet’in kariyerine zarar verecekse duruma göre açarım’ demişti. Kendisini ‘Atatürkçü’ ve ‘hafız’ diye tanımlayan Asiye Hikmet Yıldırım, bir süre önce Milliyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ‘Sonuna kadar Atatürkçüyüm. Müslümanlığı yaşıyorsak Atatürk’ün sayesinde yaşıyoruz’ diye konuşmuştu. Türban ya da başörtüsünün yasak olmaması gerektiğini savunarak, ‘Allah insanlar için yasak koymamış. İsteyen istediğini giymeli’ diyen Asiye Hikmet Yıldırım, CHP lideri Deniz Baykal ile ilgili şöyle konuşmuştu: ‘Kendisini kardeşim kadar severim. CHP’den başörtümle ilgili hiçbir baskı ya da rahatsızlık belirtisi gelmedi.’

Köşk’te fular dışarda eşarp

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!