Korsanlar, eski tarihli dolar istemişler

Güncelleme Tarihi:

Korsanlar, eski tarihli dolar istemişler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2009 19:34

SOMALİLİ korsanlar tarafından Aden Körfezi'nde kaçırılan ‘Horizon 1’ adlı Türk gemisinin dördüncü kaptanı Aysun Akbay'ın, İzmir'in Menemen İlçesi'nde oturan ailesi, endişeli bekleyişlerini sürdürürken, baba Özcan Akbay, “Tek çözüm yolu uzlaşma. Bu sorun artık bir an önce çözülsün” diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

KAÇIRILAN HORİZON-1 GEMİSİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

TSK: FIRKATEYNLERİMİZ BÖLGEDEN AYRILDI

Şirket yetkililerinin kendilerine, korsanların seri numaraları takip edilmeyen çok eski tarihlere ait dolar istediklerini söylediğini aktardı.

Heyecanla kızının serbest bırakılıp, evlerine geri dönmesini bekleyen PETKİM'den emekli baba Özcan Akbay, “Bu saatten sonra müdahale edilmesi zaten imkansız. Korsanlar gemiyi limana kadar götürdü. Mürettebata zarar gelmemesi için müdahalede bulunulmadığını düşünüyorum. ABD, Hollanda, Fransa daha önce müdahale etmiş. Kaçırıldığı anda beş kişi varken belki müdahale edilebilirdi. Ancak şartlar neydi bilemiyorum ve bu konuda yorum yapmam yanlış olur. Bundan sonra tek çözüm yolu uzlaşma” dedi.

ESKİ TARİHLİ DOLAR

Kendilerinin defalarca şirketi aradıklarını, ancak olumlu haberler alamadıklarını vurgulayan Akbay, “Artık bu sorun bir an önce çözülmeli. Şirket bizi yanlış anlıyor. Bize, ‘Fidyeyi versek, B fidyesi, C fidyesi isterler’ diyorlar. Demek ki, bu sorun kolay kolay çözülmeyecek. Korsanların seri numaraları takip edilmeyen çok eski tarihlere ait dolar istediklerini bize söylüyorlar. Biz bilgi istedikçe ve isyan ettikçe şirketin tutumu değişiyor. Biz, sadece kızımızın sağ salim evine dönmesini istiyoruz” diye konuştu.

Geminin sülfür yüklü olduğunu hatırlatan baba Akbay, “Sülfürün, su ile teması halinde sülfürik aside dönüşeceğini biliyoruz. Şirkete söylüyoruz. Daha onun için çok zaman var diyorlar. Sonra sitelerinde yaptıkları açıklamada tehlikeyi dolaylı da olsa kabul etmişler. Endişemiz, sadece bu da değil, yemekleri, suları var mı bilemiyoruz. Bir an önce bu sorun çözülsün” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!