Korsan Windows'a güvenlik desteği kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Korsan Windowsa güvenlik desteği kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2004 13:26

Yazılım devi Microsoft'un Windows XP işletim sistemi için çıkaracağı son hizmet paketi (Servis Pack 2) yaygın olarak kullanılan korsan kopyalarla uyumlu olmayacak. Microsoft'un bu kararıyla birlikte korsan XP kullananların işletim sistemlerini virüs ve benzeri saldırılara karşı koruması zorlaşacak.

Haberin Devamı

Microsoft'un uzun zamandır beklenen Service Pack 2 güncellemesi yaz ayında piyasada olacak. XP işletim sistemindeki çok sayıda açığı kapattığı söylenen SP2, bilgisayarları virüs benzeri tehlikelere karşı daha güvenli hale getirmek üzere geliştirildi.

 

Kullanıcıların anti-virüs ve güvenlik duvarı (firewall) yazılımlarını daha kolay yönetebilmesini de sağlayan SP2'nin diğer özellikleri arasında pop-up reklamları önleyen ve makineye casus yazılım yüklenmeye çalışıldığında kullanıcıyı uyaran uygulamalar da var.

 

GÜNCELLEME SÜRESİ KISALIYOR

 

SP2 kurulduğu sistemlerde daha sonra yapılacak güncellemeler için önemli bir yenilik getiriyor. SP2 kendinden sonraki güncellemelerin tümünü indirmek yerine sadece değişiklik olan bölümleri indirecek. Bu sayede güvenlik yamalarının bilgisayara indirilme süresinin yaklaşık yüzde 80 oranında düşeceği iddia ediliyor.

 

Haberin Devamı

BBC’ye SP2 ile ilgili açıklamalar yapan Microsoft İngiltere yöneticisi Paul Randle, SP2’nin bitmiş halinin toplam 80 MB boyutunda olacağını söyledi.

 

ID NUMARALARI KONTROL EDİLECEK

 

Randle’ın verdiği bilgiye göre, yükleme sırasında ürün numarasını kontrol edecek olan SP2 eğer bu numaranın en çok kullanılan kopyalardan birine ait olduğunu tespit ederse yüklemeyi bloke edecek. Microsoft, yaygın olarak kullanılan 20 ürün numarası tespit etti.

 

Bu stratejinin yüzde 92 oranında kopya yazılım kullanılan Çin gibi ülkelerde ne tür etkilere yol açacağı henüz bilinmiyor. Randle, ürünün çıkış tarihine kadar Microsoft’un SP2 stratejisinin değişip değişmeyeceği konusunda yorum yapmadı.

 

Windows XP için çıkarılan ilk hizmet paketi SP1, hem korsan hem de yasal kopyalarla çalışıyordu. (BBC)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!