Korsan afiş ‘Hayır’ korkusundan

Güncelleme Tarihi:

Korsan afiş ‘Hayır’ korkusundan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2010 00:00

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’da sahibi çıkmayan korsan afişlerin sorumlusunun hükümet olduğunu belirterek, “İktidarın ‘Hayır’ kaygısı olmasaydı bunlar yaşanmazdı. Ses çıkarmıyorlar, işlerine geliyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda ünlü isimlerin “Evet” propagandası yaptığı korsan afişlerden iktidarı sorumlu tutarak, “İktidarın ‘Hayır’ kaygısı olmasaydı bunlar yaşanmazdı. Ses çıkarmıyorlar, işlerine geliyor” dedi. Dün Bursa’nın tarihi dokusuyla ünlü Osmanlı köyü Cumalıkızık’ta kahvaltı yapıp, köyü gezen Kılıçdaroğlu, gazetecilerle sohbetinde referanduma ilişkin şöyle konuştu: “Referandumda halkın sağduyusuna inanıyoruz. AKP, korsan afişleri yolun başında kullanmaya başladı. Sabancı Ailesi itiraz etmese afişler kalacaktı. Bir iktidar eğer ‘Hayır’ mı çıkacak kaygısı içinde olmasa bu tür korsan girişimlere evet demez. Düşünün eğer siz yasadışı bir şey yapıyorsanız Sayın Başbakan’ın en azından bunu sorgulaması lazım. Savcıların sorması lazım. ‘Bunu kim yaptı’ diye. Bakın hiç ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü işlerine geliyor. O zaman bu korsan girişimin bir parçası da AKP’nin kendisidir.”

Telekulak hükümeti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti ve CHP’nin koalisyon kurabileceğine ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bahçeli hangi duyumla bunu söyledi bilemiyorum. Böyle bir niyetimiz yok. Hedefimiz tek başına iktidar olmak” dedi. İktidarın sıfır terörle aldığı ülkeyi 8 yılda bu hale getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Toplumun her kesiminde huzursuzluk var. İnsanlar kendinden vazgeçti, çocuklarının geleceğinden kaygı duymaya başladı. Temiz siyaset ile topluma hizmet etmek istiyoruz. Vatandaşlarımız bizi denerse vergilerinin hesabını sordukları bir toplum yaratacak, ülkeyi telekulak hükümetinden kurtaracağız” diye konuştu.

Tarlada sorun dinledi

Mudanya’da coşkulu bir kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, CHP’nin il genel ve belediye meclis üyeliğinde 1’inci olmasına karşın belediye başkanlığı seçiminde 3’üncü parti olduğu ilçede yanlış aday seçtiklerini ima ederek, “Belki bizim de hatamız oldu” dedi. Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinde kimsenin görüşünü almadan hareket eden hükümeti eleştirirken şunları söyledi: “Onlar bildiğini okudu. Halk da bildiğini okuyacak. Dışı şeker, içi zehir olan bu hapı millet yutmayacak.” Kılıçdaroğlu, ardından Gürsü, Kestel ve Yenişehir ilçelerine geçti. Kılıçdaroğlu, Kestel’den Yenişehir İlçesi’ne giderken yol kenarındaki soğan tarlasında durdurduğu otobüsten inerek mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, banka borçları yüzünden mağdur durumda olduklarını belirten Tarım işçisi Azim Şanlı’ya, “Sorunlarınızı biliyoruz. Biz çözeceğiz. O yüzden de oylarınıza talibiz” diye konuştu.

CHP denizde karada çalışıyor

Korsan afiş ‘Hayır’ korkusundan


CHP’nin 12 Eylül’deki referandum için başlattığı ‘Hayır’ kampanyasının Antalya ayağını başlatan CHP Antalya Kepez İlçe Örgütü, pankartlar asılı iki tekneyle Antalya Kaleiçi Yat Limanı’ndan Akdeniz’e açıldı. Ancak, teknelere asılan pankartlarda referandum kelimesinin ‘refarandum’ olarak, yanlış yazıldığı görüldü. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Mudanya mitinginde de vatandaşların ellerindeki hükümeti eleştiren pankartlar dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!