Korkunç olaya 111 yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

Korkunç olaya 111 yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2024 07:00

Sokakta oynayan 8-10 yaş arası dört çocuğu yardım etmeleri bahanesiyle evinin bodrumuna indirip cinsel istismar girişiminde bulunan ve bir çocuğun cinsel organını ısırarak koparan Evren Demirci’ye 111 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Ankara Sincan’da 10 Ağustos 2023 günü, yaşları 8 ile 10 arasında değişen dört erkek çocuk sokakta oynuyordu. Aynı mahallede oturan Evren Demirci (43) isimli kişi çocukların yanına gelerek, “Beni bodruma indirin, bana yardım edin” diyerek yardım istedi. Bunun üzerine çocuklar, Demirci’nin kömürlüğe inmesi için yardımcı oldu. Ancak kömürlüğe indikten sonra Demirci kapıyı kapatıp, “Kimin pipisi daha büyük” diyerek, çocukların pantolonunu indirmeye çalıştı. Bunun üzerine çocuklar kömürlükten kaçmaya çalıştı. Ancak 8 yaşındaki H.A. kaçmaya çalışırken ayağı demire takıldı. Bunu fırsat bilen Demirci küçük çocuğu kömürlük içine çekti, pantolonunu indirdi. Demirci, daha sonra küçük çocuğun cinsel organını ısırarak kopardı. Başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli Demirci tutuklandı.

Haberin Devamı

‘LOLİPOP VERECEĞİM’ 

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan mağdur çocuklardan A.K., “9 yaşındayım. Sokakta oynarken O adam bizi çağırdı, ‘Beni aşağı indirin, size lolipop vereceğim’ dedi. İndirdik. H.A’nın elinden tuttu, bodruma çekti. H.A kaçmaya çalıştı, ayağı demire takıldı, adam H.A’yı ayağından tuttu çekti, pipisinden ısırdı, biz kaçtık, annesine söyledik. H.A bağıra bağıra dışarı çıktı, polisler geldi” ifadesinde bulundu. Diğer mağdur çocuklar da benzer beyanlarda bulundu.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, korkunç olayla ilgili olarak başlattığı soruşturmayı tamamlayarak, şüpheli Demirci hakkında ‘basit cinsel istismar, nitelikli yaralama, nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarında 111 yıla kadar hapis talebiyle Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, küçük çocuğun maruz kaldığı eylem nedeniyle yaşamını tehlikeye sokacak basit tıbbi müdahale ile giderilmeyecek şekilde yaralandığının belirlendiği anlatıldı. İddianamede şüpheli için ‘cezai ehliyeti tam olduğu belirlenen şüphelinin izah edildiği şekilde üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı’ ifade edildi.

MAHKEME RAPOR İSTEDİ

İddianameyi kabul eden mahkeme, 22 Ocak tarihinde, şüphelinin tutukluluk haline devam kararı verdi. Mahkeme, ayrıca sanığın ceza ehliyeti olup olmadığı konusunda rapor düzenlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevkine de hükmetti. Şüphelinin avukatı ise mahkemeye verdiği dilekçede, müvekkili hakkında “Hafif Mental Retardasyon (normale yakın ve düşük zihinsel yetersizlik)” tanısı bulunduğuna ilişkin raporu bulunduğunu bu nedenle tutuklu yargılanmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

AİLE YARDIM BEKLİYOR

Mağdur çocuk H.A.’nın ailesinin avukatı Şahin Antakyalıoğlu ise küçük çocuğun hastanede uzun süre tedavi gördüğünü ancak yapılan bütün operasyonlara rağmen, kopan uzvun geri eklenemediğini belirterek, “Kopan uzuv için özel bir hastane dikebiliriz demiş. Ancak ameliyat maliyeti çok yüksek. Ailenin bunu karşılaması mümkün değil. Bu anlamda aile yetkililerden yardım bekliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!