Korkma gel görüşelim

Güncelleme Tarihi:

Korkma gel görüşelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, iki kez Türkiye'ye davet ettiği Yunan Genelkurmay Başkanı'na, ‘‘Korkma, Türkiye'ye gel. Korkuyorsan ben geleyim’’ dediğini söyledi.

Orgeneral Karadayı, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in dün Ankara'da açtığı resim sergisine Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile katıldı. Sergisinin açılışında işadamı Halis Toprak ve ANAP Manisa Milletvekili Sümer Oral ile sohbet eden Karadayı, Yunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Athanassios Tzoganis'i, iki kez Türkiye'ye davet ettiğini söyledi. Org. Karadayı, ‘‘Korkma, Türkiye'ye gel. Seni alkışlarla karşılarlar. Hem İstanbul'da, hem Ankara'da alkışlarlar. Bizim milletimiz böyledir. Korkuyorsan ben geleyim dedim’’ diye konuştu.

Bunun üzerine Toprak, ‘‘Harpten önce Fransız ve Almanlar da böyleydi’’ demesi üzerine Karadayı, ‘‘Ama doğruyu buldular’’ yanıtını verdi. Karadayı, bazı konuların iç politika malzemesi yapılamayacağını belirterek, ‘‘Birincisi komşularla ilişki, ikincisi dindir. Bu konularla ilgili politika yaparsanız hiçbir yere varamazsınız’’ diyerek sohbetini sürdürdü. Karadayı, Yunanlılar'ın, Bodrum ve Ege adalarına her gün gelerek alışveriş yaptıklarını ama Türkler'in vize nedeniyle Yunanistan'a giriş çıkışta zorlandığını belirterek, ‘‘Doğruyu bulacaklar. Bugün bulamazlarsa yarın bulacaklar. Ama sabırla ve sükunetle onları dostluğa davet etmek lazım’’ diye konuştu.

Bu arada resim sergisini açan Evren, en büyük isteğinin ‘‘saz çalmak’’ olduğunu açıkladı. Evren, ‘‘Çok istememe rağmen saz çalamadım’’ dedi. Evren, sergisini Demirel'in açtığı hatırlatılması üzerine, küskünlüklerin geçici olduğunu belirtti. Evren, ‘‘Bir insan biriyle anlaşmazlığa düşebilir. Fikirleri birbirine uymayabilir, ama bu ilelebet ölünceye kadar sürmez’’ dedi. Makamların önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Evren, ‘‘O makama kim gelirse gelsin saygı göstermek zorundayız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!