Korhan Hoca’nın eşi Angela Berzeg: Tina değişmiş her şeyden korkuyor

Güncelleme Tarihi:

Korhan Hoca’nın eşi Angela Berzeg: Tina değişmiş her şeyden korkuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 07:00

Gönen’de 17 Haziran’da kayıplara karışan Korhan Hoca’dan hâlâ iz yok. Kendisiyle kaybolan köpeği Tina’nın 74. günde eve dönmesi umutları yeşertmişti ancak Hoca’dan ses çıkmadı. Köpeği teslim alan eşi Angela Berzeg, “Tina’da bir değişiklik var. Gergin, ürkek duruyor. Korkuyor. Çocuk gibi, sürekli yanımda kalmak istiyor” dedi.

Haberin Devamı

ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem ‘Asya Direktörü’ olarak çalıştıktan sonra emekli olup İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Profesör Korhan Berzeg, yaz başında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evine gitti. 17 Haziran sabahı telefonunun yanı sıra kimlik ve banka kartlarını bırakıp doberman cinsi eğitimli köpeği Tina ile yürüyüşe çıkan Korhan Hoca, bir daha geri dönmedi. Kayıp ihbarı üzerine bölgede arama başlatıldı. Dron ve İHA’ların da kullanıldığı aramalarda 250 kilometrekarelik alan, havadan ve karadan 3 kez aranmasına rağmen Berzeg ile köpeğine ulaşılamadı. Arama çalışmaları sürerken Tina, 74 günün ardından 29 Ağustos’ta Armutlu Mahallesi’ndeki yazlığa geldi.

Haberin Devamı

ŞÜPHELENDİREN BAKIM

Tina’nın bakımlı olduğu, üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur gibi izlerin bulunmadığı, patilerinin ise temiz olduğu görüldü. İlk olarak, köpeğin yakın bölgede alıkonulurken bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirildi. 74 gün boyunca barındığı yere gitmesi için GPS takılıp aç bırakılan, bulunduğu yere götürülerek doğaya salınan köpek her defasında yazlık evlerine döndü. Arama çalışmalarına katkısı olmayacağı düşünülen Tina, Angela Berzeg’e teslim edildi. Angela Berzeg de onunla birlikte İstanbul Büyükada’daki evlerine döndü.

‘SANKİ BİRİLERİ GETİRMİŞ’

Gönen’deki arama çalışmaları dün 81. günde de sürerken, Angela Berzeg şunları söyledi: "Ben Tina’nın kendiliğinden geldiğini düşünmüyorum. Bir şekilde köye getirildiğini düşünüyorum. Bir şekilde bizim evimize ve arkadaşlarımızın evine geldi, sabahın erken saatlerinde bulundu. İyi bir durumdaydı, beni gördüğü için çok mutluydu. Ben de onu gördüğüme çok memnundum. Eşimden de bir iz bulunacağını umut ettim ama olmadı. Tina’da bir değişim var. Gergin, ürkek duruyor, sürekli bana yakın durmak istiyor. Yalnız kalmaktan korkuyor. Gerçekten çocuk gibi, sürekli yanımda kalmak, bana yakın durmak istiyor."

‘KORHAN’I ÇOK ÖZLEDİM’

Angela Berzeg, “Tina’nın bulunması iyi bir şey ama ben eşimin nerede olduğunu merak ediyorum. Onu çok özledim ve bulunmasını istiyorum. 81 gün geçti. O kayıpsa ne istiyorlar? Çok garip bir şey bu” dedi.

Haberin Devamı

AİLENİN AVUKATI: NE BİR İHBAR VAR NE FİDYE TALEBİ

1 milyon liralık ödüle rağmen ihbar alınmadığını söyleyen Berzeg Ailesi’nin avukatı Emre Akkaş, şu bilgileri verdi: "Belli bilgiler, mesajlar geliyor ancak şu ana kadar maalesef somut sonuca getirecek bir ihbar henüz olmadı. Bize iletilen bilgi bu yönde. Bizlere gelen bir bilgi veya mesaj olduğunda doğrudan jandarma ekiplerine iletiyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!