Koray Aydın Yüce Divan'da

Güncelleme Tarihi:

Koray Aydın Yüce  Divanda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 12:20

Yüce Divan'da yargılanan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Meclis Soruşturma Komisyonu'nun hareket tarzının siyasi olduğunu savunarak, “İktidarın başındaki genel başkanın, büyükşehir belediye başkanlığı döneminde hakkında açılan onlarca dava ve verilmemiş hesaplar nedeniyle, bu saldırıları bertaraf etmek için hakkımda böyle bir işlem başlatılmıştır” dedi.

Koray Aydın'ın, “ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve mal varlığında haksız artış olduğu” iddiasıyla Yüce Divan'da yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına sanık Koray Aydın ve avukatı Bülent Acar katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Koray Aydın, kendisiyle ilgili TBMM'de oluşturulan soruşturma komisyonunun “siyasi bir kararla” kurulduğunu, hareket tarzının da “siyasi olduğunu” savundu.

Aydın, “İktidarın başındaki genel başkanın, büyükşehir belediye başkanlığı döneminde hakkında açılan onlarca dava ve verilmemiş hesaplar nedeniyle, bunları dağıtmak ve bu saldırıları bertaraf etmek için hakkımda böyle bir işlem başlatılmıştır” dedi.

Sanık Aydın, 23 yıldır ticari hayat içinde olduğunu, 5 yıl petrol işiyle uğraştığını anlatarak, daha sonra da babasının kurduğu Yolalan İnşaat Şirketi'nin ortağı olduğunu söyledi.

Bu şirketin 1995 yılında Sincan'a bir şubesini açtığını, daha sonra bir şubeyi şirketleştirdiğini belirten Aydın, “Bakanlığım döneminde, 'Bakan oldu, şirket kurdu' şeklindeki haberlerin kaynağı budur. Benim zaten şirketlerim vardı. Bakanlığım döneminde sadece şirketin 2. şubesini şirket statüsüne kazandırdım. Sıfırdan şirket kurmuşum gibi takdim edildi” diye konuştu.

“TAKDİR EDİLMEM GEREKİRKEN”

Koray Aydın, 1993 yılının Aralık ayında, Birlik Mahallesi'nde 9 parsele karşılık sözleşme imzaladığını, 1997 yılında inşaatlara başladığını belirterek, 1999 yılında bakan olunca, işlerinin yoğunluğu nedeniyle, satışına başlanmayan 3 parseli, gece Bakanlığa noter getirerek feshi ettiğini kaydetti. Bunun da basında, “Makamında iş bitiriyor” şeklinde haber yapıldığını savunan Aydın, “Takdir edilmem gereken bir konuda bile yalan haberlere maruz kaldım” dedi.
TBMM Soruşturma Komisyonu'nda bazı müteahhitlere mal satıldığı iddiasının da gündeme geldiğini hatırlatan Aydın, şirketiyle ilgili tüm bilgi ve belgeleri gönderdiğini, tüm kayıtların incelendiğini anlattı. Belge ve bilgiler incelendiğinde bu iddiaların da doğru olmadığının görüldüğünü iddia eden Aydın, “TBMM Soruşturma Komisyonu'nda, bu iddiaların asılsız, mesnetsiz olduğu bilindiği halde, siyasi bir amaca dayalı olarak, bu konuda ortaya konmuş hiçbir delil dikkate alınmadı” diye konuştu.

Bu iddialarla ilgili alım yapan firmaların 1-2'si dışındaki diğer firmaların kendi şirketinden yalnızca fayans satın aldığını kaydeden Aydın, bunun bile iddiaların ne kadar asılsız olduğunu gösterdiğini savundu. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!