Koray Aydın Komisyonu AKP'li Şahin'i dinledi

Güncelleme Tarihi:

Koray Aydın Komisyonu AKPli Şahini dinledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 15:41

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, MHP Ankara Milletvekili Koray Aydın hakkındaki iddiaları soruşturmak üzerekurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, önerge sahibi olarak Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin'i dinledi.

Haberin Devamı

Komisyon Başkanı, DSP Adana Milletvekili İbrahim Yavuz Bildik, toplantının ardından yaptığı açıklamada, geçen hafta alınan karar gereği, önergedeki ilk imza sahibi olan Ak Parti İstanbul Milletvekilive Grup Başkanvekili Mehmet Ali Şahin`in bilgisine başvurduklarını söyledi.

Komisyon'un geçen hafta aldığı karar doğrultusunda, Ankara 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi`nden dava dosyalarını talep ettiklerini hatırlatan Bildik, kendilerine ilk olarak 5 klasör dosya geldiğini söyledi. Komisyon üyelerine iddianamenin tamamını dağıttıklarını anlatan Bildik, şunları söyledi:

"Geriye kalan bir miktar dosya daha var. Onlar da peyderpey gelecek. Perşembe günü tekrar toplanarak iddianameyi baştan aşağı inceleyeceğiz. İfade tutanakları, sanıkları, tanıkları var. Tutuklu olmayan sanıklar var. Bunlarla ilgili programımızı, dersimizi çalıştıktan sonra gündeme getireceğiz. Daha sonra hangi yöne gideceğimiz, kimlerin bilgisine başvuracağımızı belirleyeceğiz. Tutuklulardan, gerekli olursa alt komisyonlar oluşturarak yerinde  veya savcılık kanalıyla ifadelerine başvuracağız."

Haberin Devamı

Bildik, "Mehmet Ali Şahin, ek bir bilgi verdi mi?" sorusu üzerine, "Bize gösterdiği dayanak, DGM'nin iddianame dosyasıydı, o da zaten elimizde var. İlave bir bilgi veremediler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!