Koray Aydın komisyonu 3 bürokratı dinleyecek

Güncelleme Tarihi:

Koray Aydın komisyonu 3 bürokratı dinleyecek
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 16:02

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın hakkındaki iddiaları araştırmak üzere kurulan Meclis Soruşturması Komisyonu, bu hafta 3 bürokratı dinleyecek.

Haberin Devamı

Komisyon'un bugün yapılan ve 1.5 saat süren toplantısında, çalışma yöntemi ele alındı. Komisyon'da, iddialar konusunda bazı kişilerin dinlenmesi konusunda görüşbirliğine varıldı. İlk olarak, 17 Ocak Perşembe günü yapılacak toplantıda, Bayındırlık ve İskan Bakanı Müsteşarı Ali Helvacı ile İller Bankası ve Karayolları Genel Müdürleri`nin dinlenmesine karar verildi.

Komisyon, bu 3 bürokratın dinlenmesinin ardından, "gerekli olan diğer kişileri" de dinleyecek.

Öte yandan, komisyonun bugünkü toplantısında, kısa süreli bir tartışma da yaşandı. Komisyon`un daha önce yazılı olarak ifadesine başvurduğu geçen yılın Ağustos ayına kadar görev yapan eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Raci Akyol`un verdiği yanıtı yeterli bulmayan bazı üyeler, yeniden yazı yazılarak daha ayrıntılı bilgi  talep ederken, bazı MHP`li üyeler ise buna karşı çıktı.

Haberin Devamı

Ãœyelerin, Akyol`un Turizm Bakanlığı`ndan Bayındırlık ve Ä°skan Bakanlığı`na geçiÅŸi konusunda soru sormaları ve ayrıntılı bilgi konusunda ısrar etmeleri üzerine, yeniden yazı yazılarak Akyol ile ilgili daha ayrıntılı bilgi istenmesi kararlaÅŸtırıldı. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!