Kopya ineklerin sütü satışa hazır

Güncelleme Tarihi:

Kopya ineklerin sütü satışa hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2001 12:11

Amerika'da bir bio-teknoloji şirketi, genetik klonlamayla dünyaya gelen ineklerin sütünü satışa sunmaya hazırlanıyor. Infigen şirketi, kopya ineklerin sütünün normal ineklerinkiyle aynı olduğunu iddia ediyor ancak uzmanların konuyla ilgili şüpheleri var.

Wisconsin'de bir çiftlikte bulunan 21 inekten oluşan sürüdeki 17 inek, bir inekten kopyalandıkları için tamamen aynı genetik özelliklere sahip... Şirketin yöneticisi Michael Bishop, sürüdeki hayvanların son derece normal ve sağlıklı olduğunu, sütlerinin tadının da diğer inek sütleriyle aynı olduğunu söylüyor. Kopya inek sütleri üzerindeki bilimsel çalışmaların henüz tamamlanmamasına rağmen şirketin başkanı sütü içmekte hiçbir sakınca görmüyor ve "çok lezzetli" olduğunu belirtiyor.
Haberin Devamı

"SATIŞA SUNMAYA HAZIRIZ"
Infigen şirketi yetkilileri, sütle ilgili herşeyin normal olduğunu ve her an satışa sunabileceklerini belirtiyor. Aslında yasal olarak şirketin önünde bir engel yok. Ancak yiyecek satışlarına izin veren resmi kurum FDA, bio-teknoloji şirketlerinden, konuyla ilgili bir yasa hazırlanana kadar kopya hayvan ürünlerini satmamalarını istedi. FDA'nın konuyla ilgili görüşünün yer alacağı raporun Ocak ayında açıklaması bekleniyor.

YA ZARARLIYSA ?
Kopya ineklerin sütünü satmak için raporu bekleyen şirket, bir yandan da halka ilişkiler faaliyeti yürütüyor. Halkın genel olarak genetik mühendisliği ürünlerine şüpheyle yaklaştığını dikkate alan Infigen, "ürünlerinin tamamen normal" olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Uzmanlar ise genetik kopyalamanın sonuçlarının henüz tam olarak bilinmediğini belirterek, "ilk kopya koyun Dolly"nin aşırı şişman olması gibi bazı kopya hayvanlarda görülen anormalliklere dikkat çekiyor.

Infigen ise kendi kopyalama tekniklerinin farklı olduğunu ve hayvanların sağlıklı doğduğunu iddia ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!