Köpük partisindeki ölüme 3'er yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Köpük partisindeki ölüme 3er yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 12:28

ANTALYA’da 3 yıl önce köpük partisi sırasında meydana gelen kazada 3 kişinin ölmesi, 2 kişinin de yaralanmasıyla ilgili davada mahkeme, otel müdürünü, köpük makinesinin üreticisini, firma yetkilisini ve makine kullanıcısını 3'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

TURİSTLER PARTİLERDE BÖYLE EĞLENİYORDU / FOTO GALERİ

ANTALYA’da 3 yıl önce köpük partisi sırasında meydana gelen kazada 3 kişinin ölmesi, 2 kişinin de yaralanmasıyla ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, otel müdürü, köpük makinesi üreticisi, firma yetkilisini ve makine kullanıcısınA 3’er yıl 4’er ay hapis cezasına verdi.

Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar Venezia Palace Oteli Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, köpük makinesinin üreticisi Mehmet Demirbilek, köpük makinesini kuran ’Element Ses ve Işık Sistemleri’ yetkilisi Erol Kabaca ile makineyi kullanan Tuncay Duran katıldı. ’Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 3-15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve bilirkişi raporunda ’asli kusurlu’ gösterilen sanıklar, son sözlerinde kendilerinin kusurlu olmadıklarını savunurken beraatlerini istedi.

Haberin Devamı

Kısa ara ardından Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt, sanıkların 4’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdiklerini açıkladı. Bu ceza sanıkların duruşmalardaki iyi halleri göz önüne alınarak 3’er yıl 4’er ay hapis cezasına çevrildi.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Kundu turizm bölgesindeki 5 yıldızlı Venezia Palace Otel’de 22 Temmuz 2008 gecesi düzenlenen köpük partisinde, köpük makinesinin devrilerek elektrik akımının suyla temas etmesi sonucu animatör 22 yaşındaki Fikret Şakacı, İsrailli kardeşler 18 yaşındaki Shay Hakim ile 14 yaşındaki Nır Hakim yaşamını ölmüş, makine operatörü Tuncay Duran ve Kazakistanlı Lanin Georgiy de yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!