Köprüyü geçenlere Beşiktaş'ta müdahale

Güncelleme Tarihi:

Köprüyü geçenlere Beşiktaşta müdahale
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 06:25

Protesto gösterileri Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Harbiye ve Beşiktaş'ta yoğunlaştı ve buralarda polisin müdahalesi daha sert oldu. Protestolar aralıksız sürerken saat 03.00 sıralarında sokağa çıkan kalabalık gruplar Bağdat Caddesi üzerinden Kadıköy'e, oradan da Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Gruplar 05.00 sıralarında D-100 karayolu İstanbul istikametini trafiğe kapattı. Gruplar köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş'ta sabah saat 07:00'de arbede yaşandı. Polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gerginlik hala devam ediyor.

Haberin Devamı

Gece saat 01.00 sıralarında Kurtuluş, Halkalı, Teşvikiye, Kartal ve Fulya başta olmak üzere İstanbul genelinde pek çok semtte protestoya destek eylemleri yapıldı.

BEŞİKTAŞ'TA MÜDAHALE / FOTO GALERİ

ANADOLU YAKASI'NDA TOPLANANLAR KÖPRÜ'YÜ YÜRÜYEREK GEÇTİLER, TAKSİM'E GİDİYORLAR / Foto Galeri 

Öte yandan saat 03.00 sıralarında Bağdat Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık bir grup, sloganlar eşliğinde Kadıköy'e doğru yürüyüşe geçti. Bağdat Caddesi'nde trafik durdu, araçlar yolları kesti. Yoldan geçmekte olan araçlar da kornalarla yürüyen protestoculara destek verdi.

Haberin Devamı

KÖPRÜYÜ YÜRÜYEREK GEÇTİLER

Bu arada kalabalık bir grup eylemci de Taksim'e gitmek için Acıbadem üzerinden Avrupa yakası istikametine doğru yürüdü. Yürüyüşünü sürdüren kalabalık grup saat 05.00 sıralarında D-100 karayolu İstanbul istikametini trafiğe kapattı. Köprü üzerinde bekleyen grup bir süre sonra tekrar yürüyüşe geçti. Gruba CHP milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Tanal, "Vatandaş haklı olarak yürüyor. Meydanlara biber gazı sıkan hükümete tepkilerini dile getiriyorlar" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'TA GAZ BOMBALI MÜDAHALE

Kadıköy'den aralarında Fenerbahçeli taraftarlarında bulunduğu bir grup Boğaziçi Köprüsü'nü geçerek Beşiktaş Meydanı'na gelirken polis müdahalesi ile karşılaştı. Polis, gaz bombası ve TOMA'lardan su sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı. Gruptakilerden bazıları, polisin attığı biber gazından etkilendi.

Haberin Devamı

KÖPRÜYÜ GEÇENLERE BEŞİKTAŞ'TA MÜDAHALE /Hürriyet TV

LOS ANGELES'TAN TAKSİM GEZİ PARKI EYLEMCİLERİNE DESTEK /HURRİYET TV

Beşiktaş meydanında polis tarafından Taksim'e gitmesi engellenen grup Barbaros Bulvarına çekildi. Burada da sık sık polis müdahalesi ile karşılaşan grup saat 10.15 sıralarında dağıldı.

Polisin çok kısa aralıklarla gaz bombası atarak müdahale etmesine vatandaşlardan yoğun tepki geldi. Vatandaşlar çevik kuvvet polisini alkışla protesto ettiler. Müdahale esnasında bazı eylemciler de göz altına alındı.  Bazı vatandaşlar eylemcilere destek vererek, "Bırakın park olarak kalsın ne olacak" derken bazı vatandaşlarda yol kenarındaki çiçekleri, ağaçları ve taşları söken eylemcilere, "Bunlar nasıl çevreci" diye tepki gösterdi.

MANİSA ve AFYON'DA TAKSİM GEZİ PARKI EYLEMİ /HURRİYET TV

AFYON'DA DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE SERT MÜDAHALE / HURRİYET TV

Haberin Devamı

Grubun ön tarafında yer alan bazı kişilerin ellerinde büyük Türk bayrakları olduğu görüldü.

SUYU BİTEN TOMA'YA SU TAKVİYESİ YAPILDI / Foto Galeri

ŞOFÖR KAÇTI, BELEDİYE OTOBÜSÜ YOLDA KALDI

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda eylemciler ile polis arasında gerginlik devam ediyor. Yola barikat kuran eylemcilere, polis gaz bombası ile müdahale etti. Olayların arasında kalan özel halk otobüsü şoförü, aracını terk ederek kaçtı. Cadde otobüsün yolda bırakılması ve olaylar nedeniyle trafiğe kapandı. Eylemcilerin dağıtılmasının ardından barikat kaldırıldı yol tekrar trafiğe açıldı.

EYLEMCİLERLE POLİS ARASINDA KALAN ŞOFÖR OTOBÜSÜ BIRAKIP KAÇTI / HÜRRİYET TV

Müdahale sırasında eylemcilerin düşürdüğü Türk bayrağını bir Çevik Kuvvet polisinin yerden alarak dakikalarca elinde tutması dikkat çekti.

BEŞİKTAŞ’TA AMBULANS MÜDAHALENİN ORTASINDA KALDI

Taksim Gezi Parkı protestosu nedeniyle Beşiktaş Barbaros bulvarına barikat kuran eylemcilere polis ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polis ekipleri kurulan barikatı kaldırmasına rağmen eylemciler tekrardan çöp kutuları ve taşlarla barikat kurdu. Müdahale sırasında hasta taşıyan ambulansın önüne geçen eylemciler bir süre ambulansın gitmesine izin vermedi. Daha sonra yolu açılmasından sonra ambulans hızla olay yerinden ayrıldı. Eylemcilerin yanından uzaklaşan ambulans şoförü, "Maskemizi aldılar" dedi.

BEŞİKTAŞ'TA AMBULANS OLAYLARIN İÇİNDE KALDI / HURRİYET TV

BEŞİKTAŞ'TA POLİS MÜDAHALESİ / HÜRRİYET TV

KAMERAMANIN ZOR ANLARI

Polisin eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesi sırasında gazeteciler de zor anlar yaşadı. Eylemcilere sıkılan tazyikli su bir kamerama geldi. Tazyikli suyla sersemleyen Fox tv kameramanı Ercan Canik’in yardımına arkadaşları koştu.

BARBAROS BULVARI TRAFİĞE AÇILDI

Sabah saatlerinde trafiğe kapatılan Barbaros Bulvarı tekrar trafiğe açıldı. Eylemciler ara sokaklara dağılırken polisin önlemi devam ediyor.

TENCERE TAVALI EYLEM

Gece evlerinden sokaklara inen vatandaşlar, Türk Bayraklarıyla yürüyerek Gezi Parkı protestosuna tencere ve tavaları birbirine vurarak destek verdi. Vatandaşlar eylemleri sırasında cep telefonları ile çektikleri görüntüleri basın ile paylaştı.

Haberin Devamı

 

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜ TRAFİĞE KAPATTILAR

KADIKÖY'DE PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ / Fotoğraflar: MELİKE KARAKARTAL

TENCERELİ TAVALI PROTESTO



 

TAKSİM ŞANTİYESİ'NDEKİ TAHTALARI ATEŞE VERDİLER
HARBİYE SAVAŞ ALANI GİBİ



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!