Köprüde alkol ve hız kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Köprüde alkol ve hız kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2009 12:15

ADANA’da alkollü Mehmet Efe Sarıeroğullarından'ın kullandığı otomobil, köprü üzerinde çarptığı aydınlatma direğini suya devirdikten sonra parçalandı. 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı kazanın ardından ölen arkadaşını görmek isteyen yaralı genç ile jandarma arasında arbede çıktı.

Kaza, dün saat 21.00'de Seyhan Baraj Gölü üzerindeki Çatalan Köprüsü’nde meydana geldi. Fas’ta çalışan 25 yaşındaki Mehmet Efe Sarıeroğullarından, izne geldiği Adana’da 15 gün önce aldığı 01 EF 035 plakalı otomobille arkadaşları 24 yaşındaki Uğur Dönmez ve 23 yaşındaki Bahadır Yücel’le birlikte gezmeye çıktı. Alkol alan gençler, köprü üzerinde birkaç tur atıp, hız yapmaya çalıştı. Sarıeroğullarından’ın kullandığı otomobil, son turu yapmak isterken, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, önce köprüdeki bariyerlere, ardından da aydınlatma direğine çarparak yola savruldu. Köprüdeki bariyerin bir bölümü ile aydınlatma direği suya düşerken, motor kısmı yaklaşık 5 metre savrulan otomobildeki Uğur Dönmez, olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Sarıeroğullarından ve arkadaşı Yücel yaralandı.

Olay yerine gelen sağlık görevlileri, ağır yaralı Sarıeroğullarından’ı Adana Numune Hastanesi’ne götürdü. Vatandaşlar, kaza anında göle bir şey düştüğünü söyleyince, olay yerine Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Can-Kur ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan Bahadır Yücel’in de jandarma ekiplerine “Otomobilde 4 kişiydik” demesi üzerine, gölde arama başlatıldı. Olay yerine çağrılan Emniyet Müdürlüğü Sualtı Büro Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler, sandalla geldikleri köprü altında uzun süre arama yaptı ancak herhangi bir kişiye rastlanmadı. Otomobilde 3 kişinin olduğu anlaşılınca aramaya son verildi.

Tedavisi ayakta yapılan Bahadır Yücel, arkadaşının öldüğünü duyunca sinir krizleri geçirdi. Cesedini görmek isteyen Yücel ile ona engel olmak isteyen jandarma arasında arbede çıktı. Jandarmaya direnen genç, yaralı halde ayaklarından ve ellerinden tutulup, yere yatırıldı. Yücel, kendisini tutmak isteyen bir erin tüfeğini tuttu. Tüfeği bırakmayan Yücel, jandarmaya zor anlar yaşattı. Tüfeğin ateş alma ihtimali de çevrede paniğe neden oldu. Genç, bir süre sonra silahı bırakıp, sakinleştirici iğne vurulduktan sonra hastaneye götürüldü. Mehmet Efe Sarıeroğullarından’ın yapılan alkol kontrolünde 1.69 promil alkollü olduğu anlaşıldı.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!