Köprü-otoyol ihalesi 2008’in başında bekleniyor, İtalyanlar şimdiden hazır

Güncelleme Tarihi:

Köprü-otoyol ihalesi 2008’in başında bekleniyor, İtalyanlar şimdiden hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 00:00

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) otoyol ve köprülerin satışıyla ilgili teknik çalışmaları bir ay içinde tamamlaması ve 2008 başında da ihale açılmasına hazır hale getirmesi beklenirken, İtalyan Atlantia, Türkiye’deki otoyol ve köprülerin özelleştirme sürecini ilgiyle izlediklerini açıkladı.

İtalya’da en büyük otoyol işletmecisi Atlantia’nın CEO’su Giovanni Castellucc, "2008’in başlarında start alması beklenen Türkiye’deki otoyol ve köprü özelleştirmeleriyle yakından ilgilendiklerini söyledi. Castellucci, Türk hükümetinin 8 otoyol ve Boğaziçi üzerindeki iki köprü özelleştirme planları ile ilgili olarak, "Bu dosyayı çok dikkatli izliyoruz. Çok önemli bir operasyon" dedi.

KARARI ÖYK VERECEK: Reuters’e bilgi veren bir yetkili, ÖYK kararına göre, özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2008 tarihine kadar tamamlanmasının öngörüldüğünü hatırlatarak, "En geç yıl başında otoyol ve köprüleri ilana çıkmaya hazır hale getirmek amacındayız" dedi. ÖYK kararına göre, otoyollar, çevre otoyolları, köprüler, bağlantı yolları, tesisler, bakım, işletme ve ücret toplama merkezlerinin "işletme haklarının verilmesi yöntemi" ile özelleştireceğini anımsatan yetkili, "İşletme hakkının kaç yıl olacağı, işletme hakkının kaç yatırımcıya verileceği, hangi paketler halinde ihaleye çıkılacağını konusuna siyasi otorite karar verecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!