Köprü gişeleri kalksın

Güncelleme Tarihi:

Köprü gişeleri kalksın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 21 Ocak’ta bakan ve milletvekilleri ile ’ulaşım zirvesi’ yapacaklarını söyledi. Topbaş, "Köprülerdeki gişelerin kaldırılmasını görüşeceğiz. Bu talebimize Sayın Başbakan da olumlu bakıyor" dedi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilin ulaşım ve trafik sorununu görüşmek üzere 21 Ocak’ta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve İstanbul milletvekillerinin de katılacağı "ulaşım zirvesi" yapacaklarını bildirdi. Topbaş, "Zirvede, köprülerdeki gişeler, trafik ve güvenlikle ilgili sorunları ele alacağız. Başbakan Tayip Erdoğan’ın talimatlarıyla, İstanbul’a özel bir çalışma yapacağız" diye konuştu. Topbaş şunları söyledi:

"Boğaz köprülerindeki gişelerin kaldırılmasını çoktandır istiyoruz. Böyle bir talebimiz var. Sayın Başbakan olumlu bakıyor. Ötelenmesi, il hudutlarına taşınması söz konusu olabilir. Onun üzerinde çalışacağız."
/images/100/0x0/55ea92cff018fbb8f888d64f


ULAŞIMDA TEK OTORİTE

İstanbul’da ulaşımda 13 farklı birimin söz sahibi olduğunu da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ulaşımın tek bir otoritede toplanmasını istediklerini bildirdi.

Yeni alınan 450 otobüsten 240’ını Kurban Bayramı öncesinde hizmete sokmak istediklerini anlatan Topbaş, kalan 210 otobüsün de şubat ayında teslim edileceğini kaydetti. Topbaş, bu otobüslerin ulaşımda büyük rahatlama sağlayacağını, çünkü mevcut otobüslerin ortalama yaşının 13 olması nedeniyle hizmet kalitesinin düşük kaldığını söyledi. Yeni otobüslerin klimalı, alçak tabanlı özürlülerin rahat inip bineceği çevreci otobüsler olduğunu anlatan Topbaş, "Ancak bunların gelmesi 21 ayı buldu. Kamu kuruluşlarında düşünülen bir hizmet hemen gerçekleşmiyor. Sistem bu. Bunun yarattığı sıkıntıyı yaşıyoruz. 500 otobüs daha alınmak istendiğinde benzer sıkıntılarla karşılaşacağız" dedi.

İl sınırına taşınacak

İstanbul’un trafik sorununun masaya yatırılacağı ’ulaşım zirvesi’nde köprülerdeki gişelerin kaldırılması görüşülecek. Başkan Topbaş, "Gişelerin il hudutlarına taşınması söz konusu olabilir. Onun üzerinde çalışacağız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!