Köpekleri zehirleyip koyunları çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Köpekleri zehirleyip koyunları çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2006 11:31

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir çiftlikteki 2 çoban köpeğini zehirleyerek öldüren kişi veya kişiler 22 küçükbaş hayvanı çalarak, kaçtı.

Alibeyköy'de çiftçilikle uğraşan, köy yakınındaki Ormanbaşı mevkiinde bir çiftliği bulunan Hasan Zengin, sabah saatlerinde, çiftlikteki 2 çoban köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğünü gördü.

Bunun üzerine küçükbaş hayvanları sayan Zeybek, 80 koyundan 22'sinin ağılda olmadığını tespit etti. Eşi ve çocuklarıyla köyde koyunları arayan Zengin, koyunları bulamayınca durumu jandarmaya bildirdi.

İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Koyunlarının bulunması için gazetecilerden de yardım isteyen Zengin, sabah uyandığında köpeklerden birinin ölü olduğunu gören eşinin haber vermesiyle çiftlikte araştırma yaptığını, bu sırada diğer köpeğin de ölü olduğunu gördüğünü anlattı.

Köpeklerin yanlarında zehirli tavuk etleri bulunduğunu anlatan Zengin, “Bu nedenle koyunların çalındığını anladım. 1 ay önce koyunları beslemek için Ziraat Bankasından 3 bin YTL yem destekleme kredisi almıştım. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

En çok köpeklerinin öldürülmesine üzüldüklerini belirten Zengin, ”Çoban köpekleri benim en sadık dostlarımdı. Dişi olan geçen hafta 5 yavru doğurdu. Şimdi o yavrular da anasız kaldı. Çocuklarım onları biberonla besliyorlar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!