Köpek pansiyonunda bayram

Güncelleme Tarihi:

Köpek pansiyonunda bayram
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2006 10:55

Adana'da hizmet veren “köpek pansiyonu”, bayramı şehir dışında geçirecek hayvan sahiplerinin emanet edeceği köpeklerin rezervasyonunu almaya başladı.

Seyhan 100. Yıl Mahallesi yakınlarında yaklaşık 6 yıl önce hizmete giren tesisin yöneticisi Adem Kasap, kentteki “köpek pansiyonu” ihtiyacını önemli ölçüde giderdiklerini söyledi.

İşe köpeklerin eğitimiyle başladıklarını belirten Kasap, zamanla beslenme ve temizlik gibi günlük bakım yapılabilen tesis açığını kapatmak amacıyla verdikleri hizmetin boyutunu geliştirdiklerini ifade etti.

Kasap, ilk zamanlarda 20 olan tesisin kapasitesini, artan ilgi nedeniyle 50'ye çıkardıklarını belirterek, “Bir yere gideceği zaman köpeklerini bir arkadaşına veya akrabasına teslim eden hayvanseverler, bunun bazı olumsuz yönlerini görünce bizi tercih etmeye başladı. Tesisimize olan ilginin zamanla artması sonucu kapasitemizi artırdık” dedi.

Tesisin özellikle hafta sonları ve bayramlarda tam kapasiteyle çalıştığını belirten Kasap, şöyle konuştu:

“Rezervasyonları almaya başladık. Bayram tatiline erken başlayan 7 hayvansever, şimdiden köpeklerini gönül rahatlığıyla bize bıraktı. Arife gününe kadar yerlerimizin tamamının dolmasını bekliyoruz. Pansiyon hizmetinin maliyeti de oldukça ekonomik. Küçük ırk köpeklerin günlük pansiyon ücreti 10 YTL, orta boy 12 YTL, kangal ve danua gibi büyük cins köpeklerin pansiyon ücretleri de 15 YTL'yi buluyor. Bize teslim edilen bütün köpeklerin beslenmesinin yanı sıra temizlik, tırnak ve tüy bakımı ile parazitlere karşı ilaçlama işlemleri gerçekleştiriliyor. Hayvanseverlerin talepte bulunması halinde köpeklere yürüme, durma ve oturma komutları öğretiliyor.”

Kasap, eğitim verdikleri köpek sayısının da son zamanlarda arttığını belirterek, bazen Türkiye'nin farklı illerine özel araçlarıyla giderek eğitilmek üzere tesise köpek getirdiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!