Köpek değil kötek balığı

Güncelleme Tarihi:

Köpek değil kötek balığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2009 14:54

Samsun’da avlanan 75 santimetre uzunluğunda ve 10 kilo ağırlığındaki kötek balığı tezgaha renk kattı. Balıkçı Gündüz Yanık, köteğin kilosunu 30 TL’den sattıklarını ancak satışların bekledikleri gibi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Kötek balığının faydaları

Samsun’da av sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçı tezgahları palamuttan, istavrite, barbundan çinekopa kadar bir çok balık çeşidiyle doldu. Ancak gerek hava koşulları gerekse denizde balığın az olması nedeniyle fiyatların yüksek olduğu tezgahlara vatandaşlar yaklaşamıyor. Balıkçılar tarafından avlanan 75 santim uzunluğunda 10 kilo ağırlığındaki bir kötek balığıda vatandaşların ilgisini çekiyor. Kilosu 30 TL’den satılan kötek el yakıyor.

47 yıldır balıkçılık yapan 61 yaşındaki Gündüz Yanık, “Kötek çok lezzetli bir balıktır. Ancak biraz pahalı olduğundan vatandaşlar geri planda duruyor. Bu sezon gerek hava koşullarından gerekse denizde balık olmadığından fiyatlar biraz pahalı. Ramazan’da restoranlar kapalı olduğundan fazla bir talep yok. Ramazan’dan sonra fiyatlar biraz daha artacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Balıkçı tezgahlarında palamutun tanesi 9 TL, istavritin kilosu 5 TL, barbun 12.5 TL, çinekop 15 TL, kalkan 40 TL’den satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!