‘Köpeğimi geri ver’ davası

Güncelleme Tarihi:

‘Köpeğimi geri ver’ davası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2019 08:00

HOLLANDA’da yaşayan Yasemin ve Cihan Çulfa çifti bebeklerinin alerjisi çıkınca Chihuahua cinsi köpekleri Natik’i bir süreliğine arkadaşlarına verdi. Kızları iki yaşına gelince Natik’i geri isteyen çift, “Çok alıştık, geri veremeyiz” cevabını alınca dava açtı.

Haberin Devamı

Yasemin Çulfa yaşanan süreci şöyle anlattı: “Köpeğimizi geri almak üzere teslim ettik. Natik benim çocuğum gibiydi. Kızımız yeterince büyüyünce Natik’i geri istedik. Ancak karşı taraf ‘Alıştık vermiyoruz’ dedi. Şok olduk. Yıkıldık. Çocuğumuz başkasının elinde alıkonulmuş gibi hissettik. ‘Ben ona alıştım çocuğunu geri vermiyorum’ gibi bir şey bu. Natik bizim ailemizin bir parçası. Natik çipli bir köpek ve benim adıma kayıtlı sistemde. O benim çocuğum.”

"KÖPEĞİMİZE EL KOYDULAR"

Hollanda’da reklamcılık yapan Cihan Çulfa(34) ise şunları söyledi: “Natik’in gerçek sahipleri biziz ve o bizimle mutlu. Elimize doğdu. Ben bir hastalık ya da zor bir durum yüzünden çocuğumu bir dostuma emanet edebilirim. Ettiğim kişi alıştım deyip çocuğumu bana geri vermeyecek mi. Bunun adı bize ait bir şeye el koymadır. Biz köpeğimizin her türlü masrafını da karşıladık. Mama, aşı, tüm veteriner masrafları. Umut ve Funda’nın hesaplarına yatırdığımız paraların dekontları var. Savcılığa sunduk. Alıştım vermiyorum ne demek. Biz en başından beri köpeğimizi geri alacağımızı söyleyerek verdik. ‘Emanetinize iyi bakıyorum’ dedi mesajlarda Umut. Sonra isteyince de ‘Bu saatten sonra köpeği sana vermek koyar’ yazmış mesajda. Umut en güvendiğim isim olduğu için ona emanet etmiştim. Köpeğimize el koydular. Fırsattan istifade etmektir bu. Tek istediğimiz bir an önce oğlumuza kavuşmak”

Haberin Devamı

KÖPEĞİ GELİP ALMADILAR

Funda Y. ve Umut E.’nin avukatı Yusuf Keskin müvekkilleri adına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Natik müvekkilimize 2017 yılında bir aylığına teslim edilmiştir. Karşı taraf 1.5 - 2 yıldır köpeği hiç merak etmemiş, arayıp sormamıştır. Bakım, mama, ilaç, veteriner giderlerini ödememiştir. Karşı tarafın sırf köpeğe yapılan masrafları ve bakım ücretini ödememek namına şikâyet yoluna başvurduğu açıktır.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!