Kopan kol 7 saatte yerine dikildi

Güncelleme Tarihi:

Kopan kol 7 saatte yerine dikildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 14:52

ELAZIĞ'da marangoz atölyesinde kolunu tomrukların kesildiği hızara kaptıran ve kolu bileğinden Kopan 52 yaşındaki Mustafa Balıkçı’nın kolu 7 saat süren ameliyattan sonra Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dikildi. Ameliyatı yapan Yrd.Doç.Dr. Mustafa Alpagan Yıldırım, kopan kolun kısa sürede muhafaza edilerek getirilmesinde ameliyatın başarılı geçmesinde büyük etken olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Elazığ Küçük Sanayi Sitesi'nde tomrukların kesildiği bir marangoz atölyesinde çalışan Mustafa Balıkçı, dikkatsizlik sonucu sağ kolunu hızar makinesine kaptırdı. Hızar, kolu bileğinden koparırken, çevrede bulunanlar kesik kolu bir buz içine koyarak Balıkçı ile birlikte Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Plastik Cerrahi Bölümü Ana Bilim öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Mustafa Alpagan Yıldırım, ameliyata aldığı Balıkçı'nın kolunu 7 saat süren ameliyattan sonra yerine dikti. Başarılı geçen ameliyat ardından koluna kavuşan Mustafa Balıkçı, bir çam tomruğunu hızara koyarken düştüğünü belirterek, “Düşen tomruğu levye ile yeniden kızağa koyarken elimdeki levye tomruğun dönmesiyle vücuduma çarptı. Çarpmanın etkisiyle dengemi kaybedince kolum hızara kapıldı. Ne olduğunu anlayamadım” dedi.

Haberin Devamı

Yrd.Doç.Dr. Mustafa Alpagan Yıldırım, bu tür vakalarla bölgede sık karşılaştıklarını belirterek, kopan uzvun serin bir yerde muhafaza edilerek hemen kendilerine getirilmesini istedi. Mustafa Balıkçı'nın kolunun da serinde muhafaza edilerek kopmadan yarım saat sonra hastayla birlikte kendilerine getirildiğini belirten Yıldırım, “Bu nedenle ameliyatta başarılı geçti. Balıkçı 2 ay içinde tam olarak sağlığına kavuşacaktır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!