Konya'da korkunç olay: Otomobiliyle çarpıp döverek öldürdü! İfadesi dehşete düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 12:10

Konya’nın Güneysınır ilçesinde çay ocağı işletmecisi Ali Osman Kurt (30), daha önce kavga ettiği meslektaşı Yıldırım Uyan’a (42), otomobiliyle çarpıp, döverek öldürüp, cesedini gömdü. Ailenin kayıp başvurusu üzerine Uyan'ın öldürüldüğü ortaya çıktı. Sorguda suçunu itiraf eden Ali Osman Kurt, ifadesinde ''Olay günü aracımla takip ettim. Önce arabayla çarptım. Daha sonra demir sopayla dövdüm. El ve ayaklarını bağlayıp arabaya koydum. Dağlık arazide yakmaya çalıştım ama yakamadım. Daha sonra gömdüm" dedi.

Haberin Devamı

Konya Güneysınır'da oturan Ali Osman Kurt ile meslektaşı Yıldırım Uyan, 17 Ocak günü iş mevzusu nedeniyle tartışıp kavga etti. Uyan, kavgada sert bir cisimle Kurt'un başına vurarak yaraladı. Taraflar bu olay üzerine birbirinden şikayetçi oldu. Ali Osman Kurt, 1 Şubat günü de otomobiliyle cadde kenarında yürüyen Yıldırım Uyan'a çarptı. Kurt, yola savrulan Uyan'ı sopayla dövüp, el ve ayaklarını bağlayarak otomobiline alarak dağlık araziye götürdü. Öldüğünü anlayınca da Uyan’ın cesedini gömdü.

AİLESİ KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Yıldırım Uyan'ın babası Ali Uyan, 3 Şubat günü, polis merkezine giderek oğlu Yıldırım Uyan'dan 2 gündür haber alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine Uyan'ın çevresindekilerin ifadesine başvuran polis, Uyan'ın en son Bozkır Caddesi’nde görüldüğünü belirledi. Caddedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, Ali Osman Kurt'un otomobiliyle Uyan'a çarpıp, dövdüğünü tespit etti.

Konyada korkunç olay: Otomobiliyle çarpıp döverek öldürdü İfadesi dehşete düşürdü

Haberin Devamı

CESEDİNİ YAKMAK İSTEMİŞ

Gözaltına alınan Kurt, ilk sorgulamasında inkar etti. Ardından da suçunu itiraf eden Kurt, ifadesinde ''Daha önce iş nedeniyle kavga etmiştik. Bana ve aileme zarar vereceğini düşündüm. Olay günü aracımla takip ettim. Önce arabayla çarptım. Daha sonra demir sopayla dövdüm. El ve ayaklarını bağlayıp arabaya koydum. Dağlık arazide yakmaya çalıştım ama yakamadım. Daha sonra gömdüm" dedi.

​Ali Osman Kurt'un, gösterdiği yerde Yıldırım Uyan'ın cansız bedenine ulaşıldı. Ali Osman Kurt, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Uyan'ın cenazesi de bugün ilçe mezarlığına defnedildi.

Konyada korkunç olay: Otomobiliyle çarpıp döverek öldürdü İfadesi dehşete düşürdü

AHIRDA 4 SAAT İŞKENCE

Konya’nın Güneysınır ilçesinde çay ocağı işletmecisi Ali Osman Kurt'un, meslektaşı Yıldırım Uyan’ı öldürdüğü olaya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ali Osman Kurt'un, çarptıktan sonra otomobiline bindirdiği Uyan'ı, ahırına götürüp bağlayarak burada da yaklaşık 4 saat boyunca döverek işkence yaptığı belirlendi. Uyan'ın otopsi raporunda ise vücudundaki bütün kemiklerin kırık; yüzü, omzu ve kalçasında da yanık olduğu saptandı.

Haberin Devamı

Kurt, ifadesinde Uyan'ın geçmişten kaynaklanan husumetten dolayı dövdüğünü belirterek, ''Takip ederek arabamla çarptım. Ellerini kollarını bağlayarak arabaya bindirdim. Kendime ait ahıra bağladım. Orada yaklaşık 4 saat dövdüm'' dedi.

Konyada korkunç olay: Otomobiliyle çarpıp döverek öldürdü İfadesi dehşete düşürdü


Kurt, ''Orada ölünce benzin alıp dağa götürdüm. İlçeye yaklaşık 10 kilometre uzakta bir yerde yakmaya çalıştım, ancak olmadı. Daha sonra onu orada bırakıp evden kazma ve kürek alıp tekrar bölgeye geldim. Yakmaya çalıştığım yerin 800 metre ilerisinde bir çukur kazarak gömdüm. Otomobilimin içerisindeki koltuktaki kumaşları ise yoğun kan olduğu için kendim kestim" dedi. Kurt, itirafının ardından Uyan'ın, cesedini gömdüğü yeri de polise gösterdi.

Haberin Devamı

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada Kurt'un, yol kenarında yürüyen Uyan'a, otomobiliyle çarpıp, ardından 1'isi demir, 3 sopayla dövdüğü anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Kurt’un çarptıktan sonra Uyan'ı, yaklaşık 5 dakika boyunca sopalarla dövdüğü, daha sonra sürükleyip otomobilin yanına getirdiği yer alıyor. Burada da dövmeye devam ettiği Uyan'ı, el ve ayaklarını bağladıktan sonra yine sürükleyerek otomobiline bindirdiği görülüyor.

Konyada korkunç olay: Otomobiliyle çarpıp döverek öldürdü İfadesi dehşete düşürdü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!