Konya'da çalıntı oto şebekesine darbe

Güncelleme Tarihi:

Konyada çalıntı oto şebekesine darbe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 14:14

KONYA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri, ‘End Of The Road’ adını verdikleri operasyonla, İstanbul'dan çaldıkları otomobilleri Konya'da satmak isteyen bir şebekeyi çöjkertti.

Haberin Devamı

Konya polisi, 2 ay önce İstanbul’dan getirdiği çalıntı cipi Konya’da satmak isterken yakalanan 44 yaşındaki Hasan Ü.’nün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması üzerine, Hasan Ü.’yü takibe aldı. Hasan Ü.’nün İstanbul’daki bağlantıları aracılığıyla çalıntı otomobilleri Konya’da satabileceğini düşünen polis, çalışmalara başladı. Bu sırada polise başvuran Hasan Ü., 34 PMH 97 plakalı Mercedes marka otomobilinin Yeni Otogar Otoparkı’ndan çalındığını söyledi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul Caddesi’nde Mercedes marka otomobili buldu. Otomobili kullanan Mustafa Y. gözaltına alındı. Mustafa Y.’nin de aynı şebekeden olduğu belirlendi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, ‘End Of The Road’ adı verilen operasyon için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Operasyonda, Hasan Ü. ile birlikte, İbrahim S.(27), Talip Ş.(35), Duran K.(26) ve Mustafa Y.(37) gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte İstanbul’dan çalınan bir Mercedes, bir BMW, 4 opel marka otomobil ile bir minibüsün sahte plaka ve ruhsat düzenlenerek, şebeke üyeleri tarafından Konya’da satılmak istendiği iddia edildi.

Sorguları tamamlanan 5 şüpheli Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilirken, olayla ilgili bir kişinin arandığı açıklandı. Şüphelilerin polisteki ifadelerinde, otomobillerin çalıntı olduğunu bilmediklerini, araçları İstanbul’da satın alıp, Konya’da satmak istediklerini söyledikleri belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!