Konyaaltı nerede, nereye bağlı? Konyaaltı konumu ve gezilecek yerler listesi

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı nerede, nereye bağlı Konyaaltı konumu ve gezilecek yerler listesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2021 13:10

MasterCef programıyla birlikte Konyaaltı nerede, nereye bağlı merak konusu oldu. Dünyaca ünlü plajlar, yemyeşil yaylalar, eğlence parkları ve kültürel zenginliklerin yer aldığı Konyaaltı konumu, tarihi ve gezilecek yerler listesi haberimizde...

Haberin Devamı

Plajlarıyla ve gastronomisiyle ünlü Konyaaltı Antalya'nın merkez ilçelerinden biridir. Peki, Konyaaltı adı nereden geliyor, nüfusu kaç? İşte Konyaaltı yatir, coğrafi konumu ve gezilecek yerler listesi...

KONYAALTI NEREDE?

Antalya’nın merkez ilçelerinden biri olan Konyaaltı’nın tarihi Likya dönemine dayanır. Konyaaltı, Antalya’nın batı ucunda yer alan, aynı adı taşıyan plajlarıyla ünlü bir ilçedir. Plaj, şehrin batı kısmında falezlerin bittiği noktadan başlayarak, Antalya limanına kadar 7 km boyunca uzanmaktadır. Bugün Konyaaltı olarak adlandırılan bölgenin, yakın tarihimize kadar, Antalya’nın falezler üzerinde yer almasından dolayı “Koyaltı” biçiminde anıldığı ve halk dilinde söylene söylene Konyaaltı’na dönüştüğü belirtilmektedir. Her yıl milyonlarca turist ağırlayan Konyaaltı’nın 2019 verilerine göre nüfusu 190.043’tür.

Haberin Devamı

KONYAALTI KONUMU

Konyaaltı, Antalya'nın batı ucunda yer alan bir semt ve aynı ada sahip plajın bulunduğu ilçedir. 10 köy ve 29 mahallesi vardır. Çakırlar Yolu ile Kepez'e, Dumlupınar Bulvarı ile Muratpaşa'ya, güneyinde Kemer'e ve Kumluca'ya, kuzeyinde Döşemealtı'na ve kuzeybatısında ise Korkuteli'ne komşudur.

KONYAALTI GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

Plajlarıyla ünlü olan Konyaaltı, aynı zamanda müzeleri ve tarihi yerleriyle de gezilmeye değer bir ilçedir. 30 bin tarihin eserin yuvası Antalya Müzesi gezilecek yerlerin başında gelir. Ayrıca, Konyaaltı turizminin yeni kolu Geyikbayırı Mağarası, 6,5 metre derinliğiyle oldukça merak uyandırıyor. Elbette uçsuz bucaksız Konyaaltı plajı yazın binlerce turisti konuk etmesiyle gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Bunun yanında, Feslikan Yaylası, Roma Hamamı, Sarısu Halk Plajı, ÇAltıcak Plajları, Topçam Plajı, Falezler de Antalya'ya en çok turist çeken yerler arasında bulunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!