Konya’da işçiler sokağa çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Konya’da işçiler sokağa çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 14:53

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) üyesi işçiler 1 Mayıs’ı sendika binasının toplantı salonunda kutladı. Türk-İş il Temsilcisi Mehmet Solak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdi. KESK üyeleri de 1 Mayıs'la ilgili basın açıklaması yaptı.

Türk-iş’e bağlı sendika yöneticileri ve işçiler, 1 Mayıs’ı sendika binasında kutlayıp, sloganlar attı. 1 Mayıs’ın bayram ve resmi tatil ilan edilmesini isteyen Türk-İş İl Temsilcisi Mehmet Solak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs öncesindeki açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdi. 1 Mayıs’ı sendika binasında kutlamayı uygun bulduklarını belirten Solak, “Geçtiğimiz yıllarda da 1 Mayıs’ı sendika binamızda kutluyorduk. Biz çok büyük bir sendikayız. 150-200 kişiyle sokaklara çıkmayı uygun bulmadık. Resmi tatil ve bayram ilan edilseydi, 1 Mayıs’ı farklı aktivitilerle kutlayacaktık. Ancak, bu gerçekleşmediği için salonda yapmayı uygun bulduk” dedi.

KESK'TEN BASIN AÇIKLAMASI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Konya Şubesi'nce Zafer Meydanı’nda 1 Mayıs'la ilgili basın açıklaması yapıldı. KESK, DHP ve ÖDP’nin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına yaklaşık 30 kişi katıldı. KESK Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan SES Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Böke, İstanbul’daki 1 Mayıs olaylarını eleştirerek, “AKP’nin bayram hediyesi polis copu, gaz bombası, biber gazı ve tazyikli sudur” dedi. Böke, “İstanbul Taksim’de kutlanmak istenen 1 Mayıs’ta halkımıza yapılan saldırıları nefretle kınıyor, yaralı arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Konu türban olduğunda özgürlük sevdalısı kesilenler, konu kapatma davası olduğunda demokrasi havarisi kesilenler, konu 1 Mayıs olduğunda, konu emekçiler olduğunda taş kesilmektedir. Buradan hep birlikte söz veriyoruz. Karanlığın, baskıların, yoksulluğun, sefaletin dünyasına karşı, başka bir Türkiye kuruncaya kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasında grubun taşıdığı ‘Ayaklar baş olursa, hayat seyran olur’ yazılı pankart dikkat çekerken, ‘Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek’, ‘Yaşasın 1 Mayıs ve Direne direne kazanacağız’ sloganları atıldı. Katılımcılar basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!