Konuşulmaz yapılır

Güncelleme Tarihi:

Konuşulmaz yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, hemen bazı adımların atılması için harekete geçeceklerini açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Rice’a, "Bizim artık oyalanmaya tahammülümüz yok, bu işler konuşulmaz yapılır" diye yanıt verdi.

Erdoğan, dün Romanya’ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Siyasi ve askeri alanda ne gibi adımlar atılacağı ve ekonomik yaptırımlar konusunda MGK’da alınan hükümete tavsiye kararlarına da dikkat çeken Erdoğan, "Bizler bu konuda çalışmalarımızı yapacağız, oyalanma bundan sonra mümkün değil" dedi. Erdoğan, Rice’ın süre istediği anımsatılarak, "süre doldu mu" sorusuna "Bilemem, uygulamayı görmek gerekir, bize de bu istikamette bilgiler geliyor" cevabını verdi. Erdoğan, "Irak’ı her alanda sürpriz bekliyor mu" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Irak, kuzeyinde konuşlanmış olan terör örgütüne karşı verdikleri sözleri tutmazlarsa, uluslararası hukuktan doğan haklarımız var, bu haklarımızı kesinlikle kullanırız, kimse de bunun önüne geçemez. Nasıl başkaları topraklarına saldırı olduğu zaman kalkıp da bütün imkanlarını kullanıyorsa, Türkiye’nin kamu düzenini bozmaya yönelik bir olay sözkonusu ise bizim de uluslararası hukuktan doğan haklarımız var, bu hak oluşmuştur, bizler de bu haklarımızı kullanırız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!