Konuşmayacağım

Güncelleme Tarihi:

Konuşmayacağım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

4 uzman polis ve 2 savcı tarafından sorgulanan Haluk Kırcı konuşmamakta direniyor. Artık sohbet havasına dönüşen sorgu sırasında Kırcı polislere, ‘‘Beni neden sağ yakaladınız? Nasıl olsa hiç bir şey konuşmayacağım’’ dedi. Sorguya katılan üst düzey bir yetkilinin, ‘‘Kaçak güreşiyor’’ dediği Kırcı'ya, kendisine bir zarar vermesin diye 4 polis nezaret ediyor.

Susurluk Skandalı'nın kilit ismi Abdullah Çatlı'nın sağ kolu Haluk Kırcı, dört şubenin uzman polisleri ve iki DGM savcısı tarafından yapılan sorgusu sırasında, ‘Susma hakkı’nı kullanarak ifade vermekten kaçıyor. Kırcı'nın artık sohbet havasına dönüşen sorgusu sırasında polislere, ‘‘Beni neden sağ yakaladınız? Nasıl olsa hiç bir şey konuşmayacağım’’ diyor. Üç gündür ifadesi alınamayan Kırcı, neden başladığını açıklamadığı ölüm orucunu sürdürürken, akşamları iftarda sadece bir bardak su içiyor. Haluk Kırcı'ya, kendisine her hangi bir zarar vermemesi için görevlendiren 4 polis memuru nezaret ediyor.

TEK İTİRAF

Gözaltında bulunduğu Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde sorgu uzmanı polislere, 1980 dönemindeki gözaltı tecrübeleri sayesinde ifade vermemekte direnen Haluk Kırcı'nın sorgusu sohbet havasında geçiyor. İstediği sorulara, kısa cevaplar veren Kırcı'nın tüm konuşmaları videoya kaydediliyor. Sorgulara katılan üst düzey bir polis yetkilisi, 'Kaçak güreşiyor' dediği Haluk Kırcı'nın sorgu sırasında söylediklerini bakın nasıl özetliyor: ‘‘Kürt işadamlarının öldürülmesi olaylarına katılıp katılmadığını soruyoruz, ‘Benim o konularla ilgim yok. Ancak, ölen şahıslar her türlü pis işin içindeydiler. Bu nedenle öldürülmelerine fazla üzülmedim' diyor. Ankara'da 7 TİP'linin öldürülmesiyle ilgili, ‘Cinayetleri ben işledim, ancak o zamanki durumlar onu gerektiriyordu. Onlar bizim arkadaşlarımızın katilleriydi. Birileri yaptığımızın iyi bir iş olduğunu anlatmışlardı. Bu olayın dışında hiçbir şeye karışmadım. Zaten o işten de hálá pişmanlık duyuyorum' ifadelerini kullanıyor. ‘Bana kimseyi öldürdüm dedirtemezsiniz. Yazın önüme getirin imzalayayım, ancak söylemem' diyor.’’ İstanbul DGM'den ek gözetim süresi alınması düşünülmeyen Kırcı'nın, eğer bir değişiklik olmazsa, bugün İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği öğrenildi.

EKEN: DEMİR'İ TANIMAM

Şekeri düştü

Şeker hastası olan Haluk Kırcı, önceki günden beri sürdürdüğü ölüm orucu nedeniyle dün rahatsızlandı. Uzun süreli açlık nedeniyle şekeri düşen Kırcı'nın, terleme, titreme, başında zonklama şikayetleri üzerine, sorgusuna dün akşam saatlerinde ara verildi ve doktor kontrolünden geçirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!