Konu bilinç sorunu

Güncelleme Tarihi:

Konu bilinç sorunu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 01:57

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuş gribi konusunda Sağlık ile Tarım ve Köyişleri bakanlıklarının gerekli tedbirleri aldığını belirterek, "Vatandaşların bilinçli olması çok önemli. Konu, cuma hutbelerinde vatandaşlara anlatılacak, okullarda öğrencilere bilgi verilecek" dedi.

Erdoğan, halka elindeki tavuk, hindi ve kazları ’saklama gayretine girmemesi’ çağrısında bulundu. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde, gazetecilerin kuş gribi vakalarıyla ilgili soruları yanıtladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in açıklamalar yaptığını anımsatan Erdoğan, yaklaşık 1 saat önce Bakan Eker ile görüştüğünü ifade etti.

"Tarım Bakanı Mehdi Eker, sekiz ilin valisiyle Iğdır’da biraraya geldi. Önce Doğu Beyazıt’a geçecek, bölgeyi süratle dolaşacak" diyen Erdoğan, "Cuma hutbelerinde halkı bilinçlendirmeye yönelik, imamlardan, hatiplerden yardım istenecek" bilgisini verdi. Başbakan Erdoğan, açıklama ve teşhis süresinde gecikme olduğu eleştirilerinin anımsatılması üzerine, Sağlık Bakanı ve öğretim üyelerinin açıklamalarının olduğunu bildirdi. Erdoğan, "Orada bir gecikmenin olmadığını hepsi de söylüyorlar. Anında olaya müdahil olduklarını söylüyorlar" dedi. Erdoğan, "İtlafa ayrılan 7 milyon YTL ödeneğin artırılıp artırılmadığına" ilişkin soruyu, "Tabii. 7 milyon YTL zaten yeterli ama Maliye Bakanlığımız da ek ödenek verecek" dedi.
/images/100/0x0/55ea24dff018fbb8f86de3e8

Özür dilerim

ADALET
Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu’nun yapıldığı Pazartesi günü ilgili bakana "kuş gribi" konusu sorduklarını, o ana kadar insanda hastalığa rastlandığına dair bir bilgi olmadığı yönünde yanıt aldıklarını bildirdi. "NTV televizyonundaki bir programda konuşan Çiçek, "Ben yanlış anlaşılırsam özür dilerim hep. Kuş gribi ile ilgili açıklamalarım bir tedbirsizlik ise ben özür dilerim" dedi. Çiçek, Pazartesi günü "Kuş Gribi" konusunda açıklamada bulunan kamu görevlilerinin işgüzarlık yaptığını savunmuştu.

Başsağlığına gidiyor

SAĞLIK
Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’den 2 gün, "kuş gribi"nden ilk ölümün gerçekleşmesinden 6 gün sonra bugün Van’a gidiyor. Akdağ, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile devlet hastanesine giderek, tedavi gören vatandaşları ziyaret edecek. Akdağ, 3 çocuğunu "Kuş Gribi" nedeniyle kaybeden Doğubeyazıtlı Koçyiğit Ailesini de ziyaret ederek "Başsağlığı" dileyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!