Konniçiva

Güncelleme Tarihi:

Konniçiva
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Erdal GÜVEN
Haberin Devamı

Yazık oldu gorile

Beğendiniz mi yaptığınızı? Ne olacak şimdi? Neymiş efendim goril nesli tükenmek üzereymiş de bu tükenmeye ancak Sultan dur diyebilirmiş. Sultan aynı anda birkaç dişiyle biraraya gelirse, goril nesili daha çabuk çoğalırmış.

Olacaklar sizin umurunuzda değil tabii. Olan Sultan’a oldu. 28 yaşındaki koca Sultan sizin aceleciliğinizin kurbanı oldu. Ne vardı koca Sultan’ı evinden barkından ayırıp, taa Kyoto‘larda genç dişilerle beraber olmaya zorlayacak.

Hem madem dişi gorilleri Sultan’a sunacaktınız, peki ama niçin iki ay Sultan’a azap çektirdiniz. Sizin yaptığınıza canilik denir. Sen kalk koca Sultan’ı Tokyo'daki evinden al getir. Kyoto hayvanat bahçesinin en işveli üç gorilin yaşadığı kafesin yanındaki kafese koy, dişiler bütün gün tüm cilveleri ile Sultan'ı baştan çıkartsınlar. Ama Sultan’ın dişilerin yanına gitmesine izin verme.

Olur mu efendim? Olur mu hiç? Koca Sultan iki ay boyunca yan kafeste kendisine cilve yapan dişilerle beraber olacağı anı hayal etti. Veteriner olan cani uygun görünce de kafesin kapısını açıp Sultan'ı dişilerin yanına gönderdi. Garibim bir tane dişi hayal ederken, bir anda üç tane dişi ile yanlız kalınca ne yapacağını şaşırdı. Tüm heyecanı ile önüne gelene saldırdı. İşin en heyecanlı yerinde vazgeçip bir diğerinin yanına koştu. Garibim ne yapacağını bilmiyordu. Tam üçüncü dişinin tadına bakacaktı ki kalbi tekledi. Yere yığıldı. Siz önce koca Sultan’ın aşk oyunları yaptığını zannettiniz. Sizin gibi düşünen dişi goriller de koca Sultan’ın numara yaptığını zannederek üzerine atladılar. Sultan tüm gücünü toplayarak, son bir gayretle üçüncü dişinin üzerine çıkmaya çalıştığı sırada ruhunu teslim etti.

Koca goril sizin yüzünüzden öldü, ama siz hiç oralı olmadınız. Küçük hesaplar peşinde koşmanız bakın nelere mal oldu. Goril nesli çabuk çoğalsın diye uğraşıyordunuz. Ama bakın Sultan da öldü. Bakalım şimdi ne yapacaksınız.

Dünya gözüyle bir görelim dedik

Tokyo Narita havaalanında görevli gümrük polisleri geçen hafta içinde ülkeye turist olarak girmeye çalışan 4 Pakistan'lıya giriş izni vermeyerek ülkelerine gönderdi. Bunlar da artık çok olmaya başladılar canım. Şimdi nerden anladınız. Koca koca adamların yalan söylediğini.

Neymiş efendim Pakistanlı grubun turist olmadığını tek soru sorarak anlamışlar Nasıl oluyor da insan tek soru sorarak, karşısındaki insanın yalan söylediğini anlıyor, işte bunu anlayamıyorum. Bu kadar yıllık gazeteciyim kimseyi tek soru sorarak yalan söylediğini anlayamadım.

Japon görevliler iki turist iki rehber toplam dört kişiden oluşan Pakistanlı turist grubunun Narita havalanında gümrük kontrolüne girdiğinde sordukları ‘‘Japonya'ya niçin geldiniz?’’ sorusana verdikleri yanıttan Pakistanlıların yalan söylediğini anlamışlar.

Şimdi siz de Pakistanlıların ne cevap verdiğini merak ettiğiniz değil mi? Yok canım o kadar acaip bir cevap değil. Sadece ‘‘Dünya gözü ile Tokyo‘yu bir görelim dedik. Onun için de kalktık geldik’’ demişler. Üzerine bir de yemin billah etmişler, ama vicdansız Japon gümrükçüleri bir türlü inandırmayı başaramamışlar.

Ne var yani Pakistanlı turistlerin gözleri görmüyorsa, hem size ne canım, Körler turist rehberliği yapmayacak diye bir kural mı var. Hem bunların ne önemi var. Baksanıza adamlar yemin billah edip dünya gözü ile Tokyo’yu görmek için geldiklerini söylüyorlar. Japonlar ise hala bunun nesini inandırıcı bulmuyorlar anlamıyorum.

JAPON FIKRASI

Türlerinin son örneği ikiyaşlı goril Tokyo Hayvanat Bahçesinde yaşamaktaydı. Japon bilimadamları iki gorili çiftleştirip nesillerini devam ettirmek için tüm yolları denerler. Fakat yaşlı ve yorgun erkek goril bir türlü çiftleşmeye yanaşmaz ve bir gün ölür. Dünya bilim konseyi acele toplanarak bu olaya nasıl bir çözüm bulunabileceğini tartışırken Keiko söz alır ve bu sorunu çözebileceğini ancak bunun için 50 bin dolara ihtiyacı olduğunu söyler. Konsey Keiko'nun önerisini kabul eder. Keiko hemen hokkaido'ya gider ve Suzuki'yi bulur. Suzuki'ye goril neslinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ve bu sorunu ancak kendisinin çözebileceğini belirten Keiko, ‘‘Eğer 50 bin dolar karşılığında bu işi halledersen insanlık sana minnettar kalacaktır’’ der.

Suzuki birkaç saat düşündükten sonra ağır ağır konuşmaya başlar. ‘‘Bu işi yapmak için üç şartım var. Ancak bunları kabul ederseniz, bu işi yaparım. Birincisi malum gece gorili kesinlikle dudağından öpmem’’.

Keiko birinci şartı hemen kabul ettiğini belirtir, bunun üzerine Suzuki devam eder ‘‘Güzel, ikinci olarak eğer doğacak çocuk erkek olursa ona babamın adını koyarım’’.

Keiko biraz düşündükten sonra bunu da kabul eder.

Son olarak diye söz başlar Suzuki, ‘‘Bu 50 bin dolar meselesine gelince ben bu parayı bir seferde peşin olarak veremem eğer bu parayı benden 4 taksitte almayı kabul ederseniz, bu işi oldu bilin’’.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!