Komşudan mafyaya izin yok

Güncelleme Tarihi:

Komşudan mafyaya izin yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Petar Stoyanov, Türk mafyası da dahil olmak üzere ülkesinde faaliyet gösteren tüm örgütlü suç unsurlarıyla mücadelede son derece kararlı olduğunu söyledi.

Petar Stoyanov, ‘‘Ancak bu bir ülkenin tek başına mücadelesiyle olmaz. Romanya ile Bulgaristan arasında kurulması öngörülen işbirliğine Türkiye'nin de dahil olmasını önerdim. Türk hükümeti bu önerimi memnuniyetle kabul etti. Ortak sınırlarımızda ve gümrüklerimizde güvenlik tedbirlerini artırmak için işbirliğine gideceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Demirel'in resmi konuğu olarak Türkiye'ye yaptığı ziyareti tamamlayan Stoyanov, dün Atatürk Havalimanı'nda kendisini Sofya'ya götürecek uçağa binmeden önce Hürriyet'in sorularını yanıtladı. Tam bu sırada cep telefonu çalan Stoyanov'u, Demirel'in aradığı anlaşıldı. Demirel, Stoyonav'a İstanbul gezisinin verimli geçip geçmediğini sordu ve iyi yolculuklar diledi. Dünya uygarlık merkezlerinden biri olarak nitelediği İstanbul'dan son derece memnun olarak ayrıldığını söyleyen Stoyanov'un, Demirel ile çok sıcak bir diyalog kurduğu gözlendi. Stoyanov, Demirel'le İngilizce yaptığı konuşmanın sonunda defalarca ‘‘Her şey için çok teşekkür ederim. Her şey çok iyiydi'' dedi.

Stoyanov, sınır ve gümrük güvenliğinin artırılması için gerekli teknik altyapının maliyeti hakkındaki soruya ‘‘Parayı bulacağız. Önemli olan bu konudaki siyasi iradenin her iki tarafta da mevcut olması'' yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!