Komşuda yine "darbe" iddiaları

Güncelleme Tarihi:

Komşuda yine darbe iddiaları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 11:44

Yunanistan’da çok az sayıda emekli asker ve subayın üyesi olduğu “Özel İhtiyat Kuvvetleri Birliği” (Special Forces Reserve Union-KEED) adlı daha önce pek duyulmayan bir örgütün internet sitesinden açıklaması ülkede “darbe mi hazırlanıyor” yaygarası kopmasına yetti.

Haberin Devamı

Irkçı-faşist Altın Şafak partisinin organize suç örgütü ilan edilmesi için yapılan soruşturma çerçevesinde, bu partinin Yunan Silahlı Kuvvetleri ve polis teşkilatı ile ilişkilerini de araştıran Yüksek Mahkeme (Arios Pagos) savcıları, KEED’in hükümetin istifasını, siyasetçi olmayan şahsiyetlerden kurulu geçici bir hükümet kurulmasını isteyen ve “halk-asker bütünleşmesinden” söz eden açıklaması için ön soruşturma başlatılmasını kararlaştırdı.

Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu, “Silahlı kuvvetlerde görev yapanların ezici çoğunluğu demokrasimize sadıktır. Eğer istisnalar varsa, bunlar çok azdır ve gereken de yapılacaktır” dedi. Başbakan Andonis Samaras’ın, KEED açıklaması üzerine kopan gürültüden rahatsız olduğu belirtildi.

KEED yarın için Atina şehir merkezinde bir protesto gösterisi düzenleyeceğini de açıkladı, Yunanistan’da 2011 yılında da Silahlı kuvvetlerin komuta düzeyinde “darbe hazırlıkları” yapıldığı iddia edilmiş ve 16 general emekliye sevk edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!