Komedide cok yetenekliyim

Güncelleme Tarihi:

Komedide cok yetenekliyim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Onu once Sehnaz Tango'da tanidik; devaminda Ah Zengin Olsam dizisinde Hulya Avsar'in kardesi olarak karsimiza cikti. Son olarak Erberk Ajans'in yeni sezon icin hazirladigi katalogundaki muhtesem fotograflariyla yer alan Ayse Tolga, onumuzdeki kis televizyon icin bir stand-up programinin hazirligini surduruyor...

Ayse Tolga 1973 Istanbul dogumlu. Tum ogrenimini Istanbul'da tamamlayan guzel oyuncu tam bir Istanbul bagimlisi. Marmara Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi Seramik mezunu olan Tolga, seramigi sadece hobi olarak yapiyor. Zaten onun bugune kadar yapmadigi is kalmamis gibi. Cevresindeki herkes onu iyi bir oyuncu, zekice espriler yapan guzel bir kadin olarak taniyor.

Universite yillarinda etkinlik amaciyla Sahika Tekand Studio Oyunculari Tiyatro Grubu'ndaki oyunculuk kurslarina katilan Tolga, hayatinin bu kurslardan sonra degistigini soyluyor. Halen bu grupta 7 yildir profesyonel oyuncu oldugunu ayrica kamera arkasi calismalarda da gorev aldigini belirtiyor. Daha once yonetmen yardimciligi, reji asistanligi, studyoda hareket ve ses hocaligi yapan Tolga ‘‘Bir filmin yaratim surecinde gorev almak dunyanin en keyifli isi’’ diyor. Daha once bir cok tiyatro oyunu, Sehnaz Tango ve Ah Bir Zengin Olsam adli dizilerde rol alan Tolga, Kartal Tibet, Hulya Avsar, Erdal Ozyagcilar ve Perran Kutman gibi tecrubeli insanlarla ve kendi deyimiyle kaliteli bir kadro ile calismak ona cok fazla tecrube kazandirmis.

Ayrica stand-up ve komedi konusunda da yetenekli oldugunu dusunen Tolga, onumuzdeki sezon icin ozel bir televizyon kanaliyla talk show programi gorusme asamasindaymis. Ayse Tolga'nin hayallerini daha once goruntu yonetmenligi ve kamera asistanligi yapan kardesiyle birlikte bir ‘‘klip firmasi’’ kurmak susluyor.

Prensiplerim hic olmadi

Cihangir'de ressam arkadasiyla paylastigi cok sirin, ciceklerle donatilmis bir evi ve kedisi var. Cicekleriyle ilgilenmek, kediyle oynamak, yemek yapmak, evinin duzeniyle ilgilenmek, doga yuruyusleri ve spor en keyif aldigi hobileri. Tolga bunlari belirli presipler icinde degilde caninin istedigi sekilde yapiyor. ‘‘Hayat kisa ve benim prensiplerim yok. Canimin istedigini kendimi yormadan ve yipratmadan olanaklarim olcusunde yapiyorum. Cok yogun bir gece hayatim yok. Bununla birlikte dans etmeyi ve duzenli spor yapmayi cok seviyorum’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!