Kolonu patlayan 6 katlı bina boşaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Kolonu patlayan 6 katlı bina boşaltıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 18:19

RİZE'nin Dalyan Mahallesi'nde kolonu patlayan 6 katlı ‘Site Apartmanı' ile yanındaki bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.

Olay, bugün 17.00 sıralarında Dalyan Mahallesi Lale Sokak Site Apartmanı'nda meydana geldi. 6 katlı ve 24 daireli apartmanın alt katındaki mobilya atölyesinde çalışan işçiler, binanın ön sağ tarafındaki kolonunun patladığını, demirlerin dışarıya fırladığını görünce hemen atölyeyi boşaltıp polis, itfaiye ve apartman sakinlerine haber verdi. Gelen polis ekipleri, sokağı ulaşıma kapattı, çökme tehlikesi olduğu yönünde anonslar yaparak binadaki tüm daireleri boşalttı. Bu arada Site Apartmanı yanındaki 4 katlı Köksal Apartmanı’nı da olası tehlike nedeniyle boşaltıldı.

Çevik Kuvvet ekipleri binaların çevresinde önlem alırken, park edilen otomobillerin de sahiplerine ulaşılarak kaldırılmaları sağlandı. Bu arada, bölgede incelemelerde bulunan Rize Belediye Başkan yardımcısı Osman Karavin, “Binanın ana kolonlarında patlama oldu. Şu an için büyük bir risk oluşturuyor. Bu bina ve çevredeki binaları da boşalttık. Binaya girilmesine izin vermeyeceğiz. Halen teknik ekipler incelemelerini sürdürüyor. Çok ciddi risk var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!