Kohen'den Çakıcı ve Peker'e haraç

Güncelleme Tarihi:

Kohenden Çakıcı ve Pekere haraç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 02:10

Ankara DGM Savcısı Hamza Keleş, cumhuriyet tarihinin en büyük hayali ihracat vurgununa ilişkin ‘‘Örümcek Ağı’’ soruşturmasını tamamladı ve 85 sanık hakkında dava açtı.

76 sayfalık iddianamede Erol Kohen'in, paravan şirketleri aracılığı ile 573 trilyonluk hayali ihracat yaptığı iddia edildi. İşadamı Erol Kohen, mali müşaviri Nail Tahsildaroğlu ile Orhan Mithat Kestane, Durmuş Kın ve Mehmet Oğuz Eruçan'ın tutuklu yargılandığı davada sanıklara ‘‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak’’ suçlamasıyla dava açıldı.

İddianamede, Kohen'in, Alaaddin Çakıcı ve Sedat Peker gibi çete suçundan yargılanan kişilere para verdiği belirtildi. Haklarında şok iddialar ortaya atılan İstanbul Mali Şube Müdürü Ayhan Mimaroğlu ile İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hakkında ise ‘‘Yeterli kanıt bulunamadığı’’ gerekçesiyle ‘‘Takipsizlik’’ kararı verdi. DGM tarihinin en büyük hayali ihracat operasyonu kapsamında, 683 firma, 4 bin 917 şirket incelemeye alınmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!