Kod adı Hacı

Güncelleme Tarihi:

Kod adı Hacı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 00:30

ANKARA Merasim Sokak’ta 29 cana malolan bombalı araçla intihar saldırısı talimatını Hacı kod adı Serdal Çelik’in verdiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’nın uzantısı TAK’ın Lice’deki fedai birimi (Hezen Taybet) sorumlusu olan Çelik’in, intihar bombacısı Abdulbaki Sömer’i Lice kırsalında karşıladığı, buradan da Ankara’ya yolcu ettiği öğrenildi. 

LİCE’DE 4 AYLIK TRAFİK

İstihbarat birimlerince terör örgütü PKK’nın terör eylemlerini kentlere taşımak için dağ kadrosundan Türkiye’ye militan gönderdiği; Hakkâri, Diyarbakır, Bingöl, Ağrı ve Van kırsalında fedai birimleri kurduğu belirlendi. Yapılan çalışmada İstanbul Sultanbeyli, Diyarbakır Çınar ve Ankara Merasim Sokak saldırılarının Diyarbakır Lice’deki fedai birimince yapıldığı savunuldu.

TAK’ın Lice’deki fedai biriminin, Ankara’daki saldırıyı 4 ay önceden planladığı, intihar bombacısını kırsalda beklettiği, bu sırada da bomba ve araç temin ederek Ankara Merasim Sokak bölgesinde keşif çalışması yaptığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

İstihbarat birimlerine göre, TAK’ın Lice’deki fedai birimi sorumlusu Hacı kod adlı Serdal Çelik, saldırıyı ‘Baran’ kod adlı Mehmet Doğan ve ‘Erhan’ kod adlı İshak Özçaptu (Porsipi) ile birlikte planladı. Planın ardından önce çalıntı araç satın alındı, ardından araca sahte ikiz plaka hazırlandı. Patlayıcı ve yer ayarlandıktan sonra ise intihar bombacısı Abdulbaki Sömer son kez Lice’ye çağrıldı. Lice kırsalına giden Sömer, ‘Hacı’yla görüşerek eylemin detaylarını öğrendi.

Kod adı Hacı

SON TALİMAT

Daha sonra Ankara’ya dönen Sömer’in keşif yaptığı bölgelerle ilgili ‘Hacı’ kod adlı Serdal Çelik’e kuryelerle bilgi aktardığı, ondan gelen son talimatla 17 Şubat’taki katliamı gerçekleştirdiği öğrenildi.
Sömer, Türkiye’ye 2 kez Mardin Nusaybin sınır kapısından Salih Muhammed Neccar ismiyle resmi olarak giriş yaptı. Yurtdışına çıkışlarda PKK’nın dağ kadrosundaki yöneticilerle görüştüğü, son olarak Türkiye’ye girişinde ise takipten kaçmak için Göç İdaresi’ne giderek parmak izi verip ve Salih Muhammed Neccar ismi ile biyometrik kimlik aldığı saptandı. Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Ankara’da farklı tarihlerde bulunan Sömer’in, Lice kırsalına giderek buradaki PKK’lı terörist grupla bir aya yakın kaldığı da belirlendi.

Haberin Devamı

2 ARAÇ SON ANDA...

İstanbul ve Diyarbakır’daki bombalı araçla saldırıları da organize eden TAK’ın Lice kırsal grubunun iki kanlı planının ise son anda önlendiği iddia edildi. Aynı grup tarafından bombalı eylemde kullanılmak üzere temin edilen 2 araçtan birinin İstanbul, diğerinin Mardin’de ele geçirildiği öne sürüldü.

 

 

BAKMADAN GEÇME!