Kocasının amiri oldu

Güncelleme Tarihi:

Kocasının amiri oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 07:00

Dışişleri Bakanlığı’nda ender rastlanan bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Gül’ün Özel Kalem Müdürlüğü’nden bakanlığa dönen Büyükelçi Zergün Korutürk, Dışişleri’nde Avrupa Dairesi Genel Müdürü olarak görev yapan eşi Selah Korutürk’ün amiri oldu. Zergün Korutürk’e, "Selah Bey’e emir verin isteğinizi yerine getirsin" diye espriler yapılıyor.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün özel kalem müdürlüğünden yeniden Dışişleri Bakanlığı’na dönen Büyükelçi Zergün Korutürk, AB’den sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak göreve başladı. Bayan Korutürk’ün bu yeni göreviyle Dışişleri’nde ender rastlanan bir gelişme de gerçekleşti. Bayan Korutürk, kendisi gibi büyükelçi olan ve Dışişleri’nde Avrupa Dairesi Genel Müdürü olarak görev yapan eşi Selah Korutürk’ün amiri oldu. Dışişleri koridorlarında, Bayan Korutürk’ün görev alanındaki değişikliği Korutürk çiftinin de "anlayışla" karşıladığı esprileri dolaşıyor. Müsteşar Yardımcısı Korutürk, mesai arkadaşlarının, "Selah Bey’e talimat verin, hemen dediğinizi yerine getirsin. Yapmıyorsa hesabını sorun" takılmalarına, "Selah burada bir şey demez ama evde hesabını sorar diye" yanıt veriyor.

Köklü aile

Büyükelçi Zergün Korutürk, Türkiye’nin 6. Cumhurbaşkanı merhum Fahri Korutürk’ün gelini. 1969 yılında MİT’te kısım amiri ve haber değerlendirici olarak görev yapan Bayan Korutürk, Dışişleri’ne 1977’de çok taraflı siyasi ilişkiler genel müdürlüğünde aday meslek memuru olarak girdi. Değişik alanlarda hizmeti bulunan Zergün Korutürk, Ankara’ya gelmeden önce Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi’ydi. 1978 yılında Dışişleri’ne giren Selah Korutürk ise son olarak Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi olarak hizmet verdi. Zergün-Selah Korutürk çiftinin iki çocuğu var. Korutürk ailesinin bir diğer ferdi olan Osman Kortürk ise halen Türkiye’nin Paris Büyükelçisi olarak görev yapıyor.

Üçlü buluştu

Zergün Korutürk’ün Çankaya Köşkü’nden ayrılmasından sonra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2002’deki başbakanlığı sırasında birlikte çalıştığı "üçlü ekip" de yeniden bir araya geldi. Gül’ün başbakanlığında özel kalem müdürü olan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Dış Politika Başdanışmanı Büyükelçi Gürcan Türkoğlu ile Basın Başdanışmanı Ahmet Sever yeniden aynı görevleriyle Çankaya Köşkü’nde hizmet veriyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!