Kocaoğlu: "Ezber bozduk böyle oldu"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: Ezber bozduk böyle oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 14:14

İZMİR’in Bornova İlçesi’ndeki Altındağ Kültür Merkezi açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyeye yönelik operasyonu değerlendiirken, "Ezber bozan insan istenmiyor. Halktan yana olan insan istenmiyor. Ezilenden yana olan insan istenmiyor. İşbirlikçi isteniyor. Kısa yoldan köşe dönmeci olmak isteniyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi, Bornova ve Çiğli’de hizmete açtığı kültür merkezlerinin ardından, Altındağ Kültür Merkezi’nin de açılışını yaptı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her alandakı çalışmalarını anlattıktan sonra belediyeye yönelik operasyona değinip içini döktü. Kocaoğlu, son gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

"Bir yerel yönetim olarak, yaptığımız bu çalışmalarla ezber bozuyoruz. Bu kadar çok ürün veren projeleri ancak, insanları seven, demokrasiye inanan, insana hizmetten başka hiçbir amacı olmayan kurum ve insanlar başarabilir. 40 gün önce Bayındır’da çiçek, 20 gün önce Tire’de süt, geçen hafta da Bademli’de fidan sözleşmesini yeniledik. Çiftçimiz, üreticimiz, insanımızla kolkola girdik. Bu çok tehlikeli bir şey. Siz ezber bozuyorsunuz Türkiye’de. Bir yerel yönetimin ne yapması gerektiğini, bir yerel yönetimin halkını, hemşehrilerini kalkındırmak için ne yapması gerektiğini, tüm Türkiye’ye örnek olarak gösteriyorsunuz. Siz siyasetin ezberini bozuyorsunuz. İnsanların duruşunu değiştiriyorsunuz. Ve, ’Bu iş böyle yapılır, insana hizmet hemşehriye hizmet, kente hizmet böyle yapılır, kent böyle kalkındırılır’ diyorsunuz. Yapılanların hepsinin ana konusu budur. Çünkü ezber bozan insan istenmiyor. Halktan yana olan insan istenmiyor. Ezilenden yana olan insan istenmiyor; işbirlikçi, kısa yoldan köşe dönmeci olmak isteniyor. Ama biz bildiğimiz yolda çalışacağız. Ve bu çalışmaları sürdüreceğiz. Sürdürmek zorundayız."

Türkiye’deki taşeron işçi sorununa da değinen Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün devlet kurumları, belediyeler, bütün özel sektör uyguluyor ama hiçbir yasal dayanağı yok. İnsanlıkla da alakası yok. Tam bir kölelik düzeni. Göreve geldiğim zaman 6 bin taşeron işçisi vardı. İndire indire 2 bin 600 kişi kalmıştı, onları da 2010 Aralık ayında yaptığımız ihale ile bünyemize aldık. Taşeronlaşmayı kaldırmak ve bu konuda örnek olmak Türkiye’de en büyük suç. Bundan daha büyük bir suç olamaz. Çünkü emekten yana tavır alıyorsunuz."

"BOĞAZ 9 BOĞUM 18 DEFA YUTKUNUYORUZ"

İzmir’deki birlik beraberlik, dayanışma ruhunun yıkılmak istendiğini, İzmirli’nin ülkesini sevmesine karşı oyun oynandığını önesüren Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Ama her şeye rağmen, sorumluluğumu unutmayacağım ve nezaketimi bırakmayacağım. Çünkü benim görevim; İzmir’e hizmet etmektir. Benim görevim; İzmir’e hizmette hata yapmamaktır. Boğaz 9 boğum, biz 18 defa boğazımızdan kelimeleri yutkunarak geçiriyoruz. Yeter ki, İzmir’de İzmirli hemşehrilerimiz zarar görmesin diye. Sizler yapılan işleri, konuşmaları, değerlendirmeleri, belden aşağı vurmaları ve belediyemize yapılan operasyonu biliyorsunuz. Büyükşehir Belediye Başkanı bütün üst düzey yöneticilerini izler, gereken rotasyon, değerlendirmeleri yapar. Bugüne kadar böyle geldi. Bu belediyeden ’çıt’ çıkmadı. Bu belediyenin adı şaibeye, rüşvete, ihale yolsuzluğuna, zimmete paraya geçirmeye, hırsızlığa, uğursuzluğa karışmadı. Karışmayacak da. Çamur vardır, atan adamın üstüne yapışır. İzmirli hemşehrilerimiz bize bu inançlarını, bu sevgilerini, bu sahip çıkma duygusunu sürdürdüğü müddetçe, bu çamur, atan insanların üstüne yapışacaktır. Ve yapışmıştır da. 7 yıllık başkanlığım dönemimde hakkı olan herkesin işini yaptım. Ama ne yakınıma ne dostuma, ne çoluğuma ne çocuğuma bir kuruş menfaat sağlamadım. Sağlamayacağım da. Yerelde kalkınmayı gerçekleştireceğim. Hedefim budur."

Başkan Kocaoğlu Altındağ Kültür Merkezi’ni açarken de, "Burasını Kültürümüz nesiller boyu devam etsin, Anadolu’nun özü ve ruhu olan Alevi-Bektaşi kültürü bu ocakta yaşasın, nesilden nesile devam etsin diye yaptık. Sırada Torbalı ve Selçuk var" diye konuştu.

Açılışta Alevi Dedesi İsmail Dede ile Hacı Bektaşi Vali Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de birer konuşma yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetin önemine değindi. Ehlibeyt Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Medat Kaynak ise Başkan Aziz Kocaoğlu’na çiçeklerle teşekkür etti.

Altındağ Kültür Merkezi, Bornova Belediyesi mülkiyetindeki 1190 metrekarelik arazi üzerine kuruldu. Altındağ ile çevresine hizmet verecek yeni kültür merkezi; bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 kat olarak inşa edildi. Çevre düzeniyle birlikte Kültür Merkezi 1.6 milyon liraya maloldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!