Kocam soyguncu olamaz

Güncelleme Tarihi:

Kocam soyguncu olamaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

Levent’te bir banka şubesini soyma girişimi sonrasında cami avlusunda intihar ettiği polis tarafından ileri sürülen emekli astsubay Abdülkerim Sedefoğlu’nun eşi Güler Sevilay Sedefoğlu, "Kocam soyguncu değildir. Bunun aydınlanması ve suçlamanın ortadan kalkması gerekiyor. Bunun için herşeyi yapacağım" dedi.

Hürriyet’e konuşan Güler Sevilay Sedefoğlu, 43 yaşındaki Abdülkerim Sedefoğlu ile 20 yıldır evli olduklarını belirtip şunları söyledi:

"Askerlik yaptığı dönemde onunla birlikte Türkiye’nin birçok yerinde bulundum. Her zaman başarılı bir asker olarak tanınırdı. Bu başarısı sayesinde Çevik Bir’in 1. Ordu Komutanlığı yaptığı dönemde korumalığını yaptı. Olaydan bir önceki gece kardeşleriyle birlikte Bostancı’daki babasını ziyarete gittik. Son derece neşeli ve keyifliydi. Her ayın 30’unda bankalara ödeme yaparız. O gün internet üzerinden birkaç bankaya EFT yaptı. Diğer ödemeleri de şubelerden yapacaktı. Gerekli olan parayı birlikte saydık. 16 bin YTL ve küçük bir miktar dövizle gitti. 20 yıllık eşiyim. Banka soygunu gibi çılgınca bir plan içerisinde olsa bunu hissedeceğimi biliyorum."

Herşeyimiz vardı

"Akşam saatlerinde Levent Polis Merkezi’nde eşimin banka soygunu girişiminde bulunduğu, kaçmak isterken de intihar ettiği söylendiğinde onlara bunun mümkün olamayacağını anlatmaya çalıştım. Teşhis için Adli Tıp Morgu’na götürdükleri sırada bile başka birinin cesedini göstereceklerine emindim. Otomobilimiz, Maslak’ta bir evimiz, mağazamız ve ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz paramız Allah’a şükür var. Vestel’in İstanbul genelinde en çok satış yapan 5’nci bayisiydik. Bütün bu nedenlerden dolayı eşimin banka soyma girişiminde bulunması kim tarafından normal karşılanabilir."

Polis ve tanıklara göre soygun yapmak istedi

POLİS ve görgü tanıkları, Abdülkerim Sedefoğlu’nun başarısız banka soygunu girişimi sonrasında intihar ettiğini iddia etti. Tanıklar Sedefoğlu’nun elde silah bankaya girdiğini, güvenlik görevlisi ile mücadelesi sırasında yüzünden yaralanınca güvenlik görevlisinin silahını alıp bir el ateş edip kaçtığını ileri sürdü. Olay yerine ilk ulaşan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosuna bağlı bir ekip, kan izlerini takip ederek Levent Camii’ne ulaştığında Sedefoğlu’nun cesedi ile karşılaştı. Soygun girişimi öncesi bir bankada işlem yaptığı tespit edilen Sedefoğlu’nun bir çekinin karşılıksız çıktığı iddia edildi. Sedefoğlu’nun cenazesi dün Hasköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Onu soyguncu vurdu

EMEKLİ astsubay Abdülkerim Sedefoğlu’nun eniştesi Celal Sedefoğlu, soygun girişiminin başkaları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürdü. Sedefoğlu, "Olay sırasında güvenlik görevlisini vurmuşlar. Abdülkerim de güvenlik görevlisinin silahını alarak onları kovaladı. Olay mahalline 500-600 metre mesafedeki camide Abdülkerim ölü bulunuyor. Büyük ihtimalle gaspçıyı buraya kadar kovaladı. Güvenlik görevlisinin silahında ya kurşun yoktu ya da o kovalarken arkalarından ateş etti. Bunun silahını alan gaspçı bunu vurdu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!