Kocaeli'de CHP'den Sefa Sirmen aday oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kocaelide CHPden Sefa Sirmen aday oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 12:07

CHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sefa Sirmen aday oluyor.

Daha önce İzmit Büyükşehir Belediye Bşkanlığı ve Kocaeli Milletvekilliği yapan Sefa Sirmen, AKP’nin kendisini en ciddi rakip olarak gördüğünü, bunun için de akılalmaz suçlamalarla karalamaya çalıştığını söyledi. Özellikle Yuvacık Barajı konusunda haksız saldırılara uğradığını savunan ve şu anda CHP Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdüren Sefa Sirmen, Özel kanallara paralar verilerek kampanyalar düzenlendiğini, ancak bugün Yuvacık Barajı’nın ne kadar kıymetli bir proje olduğunu herkesin kabullendiğini söyledi. Sirmen, şöyle dedi:
“Her yerde, Başbakan dahil herkes sanki çok büyük paralara maal olmuş gibi, çok yanlış bir projeymiş gibi lanse etmeye çalıştılar. Bugün Ankara, İstanbul, İzmir’de musluktan akan suyun zehirli olduğu tartışılıyor. Türkiye’de musluktan içilebilir tek su burada. Yuvacık Barajı, 860 milyon dolara yapılan proje. Bir anda 5 milyar dolarlar telaffuz edilerek sanki çok gereksiz, lüzumsuz, pahalı bir proje olduğu izlenimi yaratılmaya çalışıldı. Tamamen siyaset adına bizi lekelemek için yapılmış büyük bir kampanyaydı.”

Sefa Sirmen, milletvekilliği günlerinden beri Kocaeli’ni gezdiğini, herkesin kendisinin yeniden başkan adayı olmasını istediğini öne sürerek, bu nedenle de son seçimlerde milletvekili adayı olmadığını söyledi. Sirmen açıklamalarında, mevcut belediye yönetiminin ise özellikle imar konularında büyük yolsuzluklar yaptığını, bu iddiaların herkesin dilinde olduğunu ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!