Kocaeli Üniversitesi'nde olay

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Üniversitesinde olay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 16:33

KOCAELİ Üniversitesi'nde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ‘Küresel Kriz ve Türkiye’ konulu konferansını izlemek için salona alınmayan yaklaşık 200 öğrenci olay çıkardı. Öğrencilerle özel güvenlikçiler arasında çıkan kavgaya jandarma da müdahale etti. Jandarmanın biber gazı kullandığı olaylar yarım saat sürdü.

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampusu'ndaki Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferans öncesi birçok öğrenci salona girdi. Ancak 200 kadar öğrenciyi, özel güvenlikçiler içeriye almak istemedi. Güvenlikçilerin ‘protestoda bulunabilirler’ düşüncesiyle içeri almadığı öğrenciler, bu duruma tepki göstererek ana kapıdan içeriye girerek özel güvenlikçileri tartaklayıp onları dışarı attı.

Özel güvenlikçiler ve üniversite yönetiminin yardım istemesi üzerine bu kez salona jandarma geldi. Öğrenciler uyarılara rağmen dışarıya çıkmak istemeyince jandarmalar bu kez onlara biber gazıyla müdehale etti. Yaklaşık yarım saat süren kargaşanın ardından bu öğrenciler salona girdi.

Rifat Hisarcıklıoğlu ise olaylardan 40 dakika kadar sonra kampusa gelerek salona girdi. Bu öğrenciler, Hisarcıklıoğlu salona girince ‘Sermaye defol üniversiteler bizimdir’ sloganı attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!