Koca bıçağıyla ölüm AiHM’de

Güncelleme Tarihi:

Koca bıçağıyla ölüm AiHM’de
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2011 00:00

Aileiçi şiddet nedeniyle açtığı boşanma davası sürerken kocası tarafından 23 yerinden bıçaklanarak öldürülen Selma Civek’in davası, “Babama ömür boyu verilsin” diyen kızı tarafından AİHM’e taşındı. Selma Civek, daha önceki yaralama olayı üzerine verilen korunma kararına rağmen kocasınca katledilmişti.

İZMİR’in Dikili İlçesi’nde şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi Hüseyin Civek (46) tarafından 23 yerinden bıçaklanarak öldürülen Selma Civek’in (40) davası, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı. Daha önceki yaralama olayı üzerine verilen koruma kararına rağmen işlenen cinayet nedeniyle Bergama Ağır Ceza Mahkemesi, Hüseyin Civek’i ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılamaya başladı. Bu dava sürerken, devlet korumasındaki Selma
/images/100/0x0/55ea93eaf018fbb8f88919c7
Civek’in yaşam hakkının sağlanamadığını belirten kızı 22 yaşındaki Pınar Civek’in avukatı Bilge Civa, AİHM’ye başvurdu. Avukat Civa, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Ölümle sonuçlanan bu olayla birlikte iç hukuk yolları tüketilmiş sayılıyor. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı, maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtık. Dava kabul edilirse, mahkeme önce Türkiye Cumhuriyeti ile uzlaşma yoluna gidip gitmeyeceğimizi soracak. Uzlaşma sağlanamazsa dava açılacak. Maddi ve manevi tazminat taleplerimiz konusunda bir rakam belirtmedik. Uzlaşma veya mahkeme safhasında rakamı belirleyeceğiz.”

Ayşe Paşalı örneği

Pınar Civek ise, “Annem de Ayşe Paşalı gibi şiddet görüyor, ölümle tehdit ediliyordu. Ne yazık ki kaderleri aynı oldu. Babamın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istiyorum. Annemin tek isteği şiddet gördüğü ve sürekli ölüm korkusu yaşadığı eşinden ayrılmaktı. Bizim için mücadele etmenin bedelini hayatıyla ödedi. Önek olması için AİHM’ye taşıdım” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!