Koç ve Sabancı'dan bilimsel işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Koç ve Sabancıdan bilimsel işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2002 01:49

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tosun Terzioğlu ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Atilla Aşkar, dün Conrad Oteli'nde düzenlenen törenle, ‘Altıncı Bilimsel Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Çerçeve Programı’ndan pay alabilecek projeler üretmek üzere işbirliği anlaşması imzaladılar.

KOÇ Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi, AB tarafından 2003 yılında düzenlenecek ve Türkiye'ye de açık olacak ‘Altıncı Bilimsel Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Çerçeve Programı’ndan pay alabilecek projeler üretmek üzere işbirliği anlaşması imzaladılar. Anlaşma ile iki üniversite birbirinin laboratuvar, kütüphane gibi olanaklarından faydalanabilecek ve bir üniversitenin lisansüstü öğrencisi, diğer üniversiteden istediği dersi alabilecek. Bu sistem, lisans eğitimindeki öğrencilerde de sınırlı olarak uygulanacak.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Aşkar, dün Conrad Oteli'nde düzenlenen törenle, işbirliği anlaşmasını imzaladılar. İşbirliği anlaşması, araştırma, öğrenim, bilgi paylaşımı, laboratuvar ve kütüphaneler arası ortak çalışmaları kapsıyor.

Toplantıda konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Atilla Aşkar ‘‘Türkiye devlet politikası olarak bilgi üreten bir toplum olma arzusunda. İki üniversite, böyle bir işbirliği ile biraraya gelince tek tek yapılması gereken işlerin birlikte daha kolay yapılabileceğini düşünüyoruz’’diyerek, işbirliğinin verimliliği artıracağını belirtti.

AB İÇİN BÜYÜK FAYDA

Prof.Dr. Aşkar Türkiye'nin bilgi üretmede sıkıntısına karşılık genç nüfusun büyük şans olduğunu söyledi. Çerçeve program için 30 milyar Euro ayrıldığını, biyoteknoloji, sürdürülebilir kalkınma, çevre, telekomünikasyon gibi alanlardaki projeler arasından seçilenlere destek verileceğini belirten Prof.Dr. Aşkar bu programla Avrupa'nın ABD ile yarışmayı hedeflediğini söyledi: ‘‘Türkiye'nin AB yolunda handikapı olarak görülen eğitimsizlik gibi kaygılar var. Bu program için proje üretmekle o sahalarda önemli kaygıları ortadan kaldırmış oluruz. ’’

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tosun Terzioğlu da Avrupa Birliği'nin ‘Bilimsel Araştırma ve Teknolojiyi Geliştirme 6’ncı Çerçeve Programı'nın 2003 yılında işlerlik kazanmasını beklediklerini söyledi. Bu programın üniversiteler ve şirketlerden gelecek projelere açık olacağını belirten Prof.Dr. Terzioğlu ‘‘Bu program ‘Avrupa'nın bilgi toplumuna geçiş programı' olarak yorumlanıyor. Türkiye tam bir AB üyesi gibi bu programa katılabilecek. Yani Türkiye gelecek yıldan itibaren artık süper lig üyesi oluyor. Bilimde ve teknolojide dünya devlerinin olduğu bir süper ligde oynayacağız’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!