Koç Lisesi'nden Amerika'ya

Güncelleme Tarihi:

Koç Lisesinden Amerikaya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

VEHBİ Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nde burslu okuyan ve yine burslu olarak Amerika'nın en iyi üniversitesi olan ve yıllığı 30 bin doları bulan Princeton Üniversitesi'ne kabul edilen Mehmet Paksoy, arkadaşlarının gururu oldu. Ayrıca, aynı lisede öğrenim gören 7 lise son sınıf öğrencisi de Paksoy gibi liseyi bitirmeden Amerika'nın en iyi üniversitelerine kabul edildiler; bu öğrenciler paralı okuyacak.

Avukat bir anne ve noter babanın oğlu olan Paksoy, okulda Öğrenci Birliği Başkanlığı yapıyor. Basketbol oynayan ve günde 2 saatini bilgisayar başında geçiren Mehmet Paksoy, Amerika'da bilgisayar ve elektronik bölümünde eğitim görmek istediğini söyleyerek, ‘‘Bilgisayar her alanda yer alacak. İnsanlar bilgisayara muhtaç olacak’’ diyor.

Geleceğin yöneticisi

Amerika'nın gözde üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi'ni kazanan Aslıhan Yetiş, uluslararası ilişkiler ve dil alanında yükseköğretim yapmak istediğini söyleyerek, ‘‘Yönetici olmak istiyorum. Bir anaokulunda şu anda asistanlık yapıyor, tenis ve basketbol oynuyorum. Ekonomi her zaman ilgimi çekiyor’diyor.

Geleceğin lideri

Georgetown Üniversitesi'ne kabul edilen Fuat Savaş ise gelecekte Türkiye'nin önde gelen politikacılarından biri olmak istiyor.

Tercih hukuktan yana

Yine Georgetown Üniversitesi'ne kabul edilen Eda Karamancı ise uluslararası ilişkiler ve edebiyat öğrenimi gördükten sonra hukuk alanında kariyer yapmak istediğini belirterek, şunları söylüyor:

‘‘Hukuk okumak istiyorum, buna alt yapı oluşturmak için uluslararası ilişkiler ve edebiyat öğrenimini yapmak istiyorum.’’

Sosyal ilişkileri güçlü

Brown Üniversitesi'ni kazanan Eren Butler ve Deniz Türker ise Amerika'nın en iyi üniversitelerinden birinde eğitim görecek olmanın heyecanını taşıyor. Eren Butler, anne, babası gibi mimar, Deniz ise felsefe, sanat tarihi ve hukuk eğitimi almak istediğini belirtiyor.

Her yıl aldığı takdirnamelerle sınıfının başarılı öğrencilerinden biri olan Begüm Adalet ise Swarthmore College'de uluslararası ilişkiler ya da sosyoloji alanından birini tercih etmek istediğini söylüyor.

AMERİKA'NIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ

Amerika'daki üniversiteleri değerlendiren US News’un 'Best Colleges - 2001' raporuna göre üniversitelerin sıralamaları şöyle:

Princeton University: 1

Stanford University: 6

Brown University: 15

Georgetown University 23

Swarthmore College 2*

* ‘En iyi Liberal Arts Okulları’ sıralamasında 2'nci sırada.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!