Koalalar yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Koalalar yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 01:54

Yeni yıla tarihinde gördüğü en büyük çevre felaketiyle giren Avustralya'da polis, orman yangınlarından sorumlu olduğu belirtilen ve ‘‘Hayalet’’ adı takılan bir adamı arıyor. Hálá kontrol altına alınamayan yangınlarda kıtanın sembolü binlerce koalanın yandığı bildirildi.

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, ‘‘Ford Falcon’’ marka bir araç kullanan 50 yaşlarındaki kundakçı ‘‘Hayalet’’in geriye doğru taralı saçları var ve insanlardan sürekli olarak kaçıyor. Sydney çevresindeki yangınlardan sorumlu tutulan Hayalet'i yakalamak için Avustralya polisi alarma geçti. Blue Mountains şehrinde yaşayan ve Hayalet'i en son yılbaşı akşamı gören Phil Woodward-Brown, ‘‘Kısa bir şort giymişti ve sigara içiyordu. Beni görünce sakin adımlarla uzaklaşarak ortadan kayboldu. Hayalet adamın suratını hayatım boyunca asla unutamayacağım’’ açıklamasında bulundu.

Edinilen bilgiler doğrultusunda uydudan araştırmalar yapan güvenlik görevlileri, yangınlara yakın bir bölgede sigara içen birini tespit etti.

Polis amiri John Laycock, yaptığı açıklamada, Hayalet adamın iki yıldan beri bilindiğini ve sadece 2001 yılında yaklaşık 30'dan fazla yangın çıkardığını kaydetti. Şu ana kadar Hayalet'in kimliğinin tespit edilemediğini belirten Laycock, 35 kadar uzman dedektifin bu işle uğraştığına da dikkat çekti.

On bin ittfaiyeci

Kangurular gibi Avustralya'nın sembollerinden biri olan koalalar yangın karşısında yaşam mücadelesi veriyor. Doğal hayatı koruma uzmanları, çok yavaş hareket edebilen koalalardan binlercesinin yangınlarda telef olduğunu, binlercesinin de yaralandığını belirtiyor. Yangından kurtarılan çok az şanslı hayvan da bakım merkezlerine tedavi altına alınıyor. Ülkeyi saran yangında en gelişmiş araç ve gereçlerle donanmış toplam 10 bin itfaiyeci görev yaptığı halde yangın hálá kontrol altına alınabilmiş değil. ABD’nin gönderdiği helikopterlerin bugün bölgeye ulaşması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!