Klasik Atari oyunlarının ikinci perdesi

Güncelleme Tarihi:

Klasik Atari oyunlarının ikinci perdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 00:00

Mobil iletişim ve multimedya cihazlarında dünya devi Nokia, N-Gage platformunda kullanılabilecek Atari Masterpieces Volume 2’yi tanıttı. En sevilen sekiz Atari oyununu içeren bu katalog, Mart ayında satışa sunuluyor. Atari Masterpieces Volume 2’de en sevilen orijinal Atari oyunlarından Asteroids Deluxe, Crystal Castles, Centipede, Liberator, Pong, Space Duel, Tempest ve Warlords yer alıyor.

Haberin Devamı

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, N-Gage kullanan Atari tutkunları için hazırlanan Atari Masterpieces Volume 2’yi tanıttı. Klasik Atari oyunlarındaki heyecanı mobil hayata taşıyan bu katalog, sekiz oyundan oluşuyor.

 

Atari Masterpieces Volume 2’de en sevilen orijinal Atari oyunlarından Asteroids Deluxe, Crystal Castles, Centipede, Liberator, Pong, Space Duel, Tempest ve Warlords yer alıyor. Katalogda ayrıca, 2600 Air-Sea Battle, 2600 Canyon Bomber, 2600 Mini-Golf ve 2600 Video Checkers oyunlarının sınırlı kullanıma açık versiyonları hediye olarak sunuluyor.

 

Nokia yetkilileri, Atari Masterpieces Volume 2’yi hazırlarken Backbone Entertainment ile birlikte çalıştıklarını belirtiyor ve şunları ekliyorlar: “Atari Masterpieces Volume 2, oyunseverlerin telefonu N-Gage için özel olarak hazırlanan ikinci Atari oyunları derlemesidir. Bu oyunlar aslında orijinallerinin aynısı gibi görünüyor ama N-Gage farkıyla sunuluyor. Oyuncular en yüksek skorlarını N-Gage Arena’ya kaydedebiliyorlar. Ayrıca Hot Seat işlevi sayesinde iki kişi N-Gage’de birlikte oyun oynayabiliyor.”

 

Haberin Devamı

N-Gage için hazırlanan ve Mart ayında satışa sunulacak olan Atari Masterpieces Volume 2’deki oyunlar şöyle:

 

Asteroids Deluxe: 1981 tarihli Asteroids’in devamı olan Asteroids Deluxe’da yeni düşmanlar ve zor zamanlarda kullanılmak üzere güçlü bir kalkan tuşu yer alıyor.

 

Centipede: Centipede’de oyuncular ardı arkası kesilmeyen örümcek, pire, akrep ve kırkayaklarla savaşıyorlar. Oyun ilk yayınlandığında, hızı ve heyecanı sayesinde hemen bir klasik haline gelmişti.

 

Crystal Castles: Crystal Castles, gelmiş geçmiş en güzel ve şaşırtıcı oyunlardan biriydi. Oyuncular, bir labirentin içinde dolaşarak, düşmanlarına yakalanmadan değerli taşları toplamaya çalışan Bentley Bear’i yönetiyorlar.

 

Haberin Devamı

Liberator: Liberator, daha nadir bulunan bir Atari oyunuydu; 800’den az sayıda Liberator kabini üretilmişti. Bu oyun Missile Command oyununun tersine çevrilmişi olarak da tanımlanıyordu.

 

Pong: Her şeyi başlatan oyun! Şehir efsanesine göre, oyunun orijinal prototipi Sunnyvale-California’daki bir tavernada test edildi ve jetonlar bir ekmek tavasında toplandı.

 

Space Duel: Atari’nin çıkardığı vektör grafikli tek çoklu oyundur. Space Duel ilk kez 1982 yılının başında yayınlandı. Hareketli oluşu, Asteroids’e benzeyen tarzı ve parlak renkleriyle kısa zamanda kült haline geldi.

 

Tempest: Tempest, en soyut fakat en fazla bağımlılık yaratan Atari oyunlarından biriydi. Aslında başka bir oyunun üç boyutlu versiyonu üzerinde çalışılırken ortaya çıkan Tempest’ta seviye giderek yükselmek yerine alçalıyor.

 

Haberin Devamı

Warlords: Warlords 1980’de piyasaya çıktı ve çoklu oyunlarda bir devrim yarattı. Warlords oyuncuları, alev toplarını yakalayıp düşmanlarının kalelerine fırlatabiliyorlardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!