KKTC'den Rumlara: "Biz düşene vurmayız"

Güncelleme Tarihi:

KKTCden Rumlara: Biz düşene vurmayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 17:09

Kıbrıs'ta Rumlar'ın AB Dönem Başkanlığını devralmalarının ilk iş günü olan bugün daha çok tartışılıyor Lefkoşa'da. Biz de tartışmanın göbeğinde KKTC Meclisi'ndeyiz.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Rumların AB Dönem Başkanlığı’na Türk tarafının sessizliğini ilginç bir benzetmeyle yorumladı: "Bunlar baştan kaybetmiş takım gibi" Özgürgün'ün bunlar dediği sadece Rumlar değil, bir de Yunanlılar. Devam ediyor KKTC Dışişleri Bakanı: "Rum kesiminin dönem başkanlığını yürütme kapasitesi yok. Ne idari kapasiteleri var, ne ekonomik ne de zihinsel kapasiteleri  var. Nasılsa yapamam, diyen bir zihniyet olunca şimdiden kaybetmiş durumdalar. Zaten Yunanistan’ın durumu, Rumların moralini çökertti. Dönem başkanlıklarında Rumlar'dan ses çıkmamasının nedeni bu. Düşene vurulmaz. Zaten bunlar düşmekten hiç kurtulamadılar. Düşüp düşüp duruyorlar. Maçı baştan kaybetmiş bir takım gibi... "
 
"DÜŞENE VURMAYIZ"
 
Özgürgün, "Biz düşene vurmayız" diyor ve devam ediyor: "Ekonomileri çok kötü. Nasıl olsa yapamayacağız, düşüncesindeler. Rum Cumhurbaşkanı Hristofyas, zaten bir sonraki seçimde aday olmayacak. O yüzden tatil sürecinde bakanlarına ne yaparsanız yapın, diyor. Yunanistan'ın mali durumu da malum. Yunanistan kendisine bakıyor, bunlarla ilgilenecek durumu yok. "
 
MUMU BİLE TÜRKİYE'DEN ALACAKLAR
 
Özgürgün'ün, "Yarım yamalak başkan bunlar" dediği Rumlar durumun aslında kendileri de farkında. KKTC Dışişleri Bakanı anlatıyor: "Rum kesimindeki santral patlaması olayında papazları çıktı, Türkiye’den elektrik alacağımıza mum yakalım dedi. Hristofyas da o kadar mumu nereden bulacağız, yine Türkiye’den alacağız, diye yanıtladı. Avrupalılar, Rum dönem başkanlığını devrettik, nasıl bir duruma geldik, nasıl bir birliğiz biz, noktasına geldiler. Rum dönem başkanlığı, yarım yamalak bir ülkenin dönem başkanlığıdır."
/images/100/0x0/55eabae6f018fbb8f8930620

 
MECLİS BAŞKANI: BİZİ UNUTMAYIN
 
KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ise bu dönemde Türk tarafının birlik olup sesini daha çok yükseltmesi görüşünde: "Türkiye basını bizi unuttu mu, diyorum.  Kıbrıs meselesini anlatmamız çok önemli. 60-70 olaylarını yaşadım. Zaman zaman o atmosferi özlüyorum. Dünyanın bizi ısrar ve inatla anlamama durumu var. Söz veriyor yerine getirmiyor."
 
ÜMİDİM KALMADI

 
Bozer'in çözüm konusundaki ümidi de artık son noktada: "Bundan önce çözüm için ümit taşırdık ama doğalgaz bulunma ihtimali ortaya çıktıktan sonra bu seçenek de ortadan kalktı. Rumların dönem başkanlığını da kabul etmiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!