KKTC'de 1. Bahar Şenliği yapıldı

Güncelleme Tarihi:

KKTCde 1. Bahar Şenliği yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2007 21:03

Haberin Devamı

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından organize edilen 1. Bahar Şenliği, Alevkayası piknik alanında yapıldı.
Baharın gelişi ile birlikte dostluk ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe Büyükelçi Kurttekin, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, Büyükelçilik ve Eğitim Bakanlığı mensupları, Türkiye'den görevli olarak gönderilen öğretmenler ve aileleri katıldı.

Büyükelçi Kurttekin etkinlikte yaptığı konuşmada, bir toplumun ileriye gidebilmesi için eğitimin en önemli şartlardan biri olduğunu ifade ederek, "Bundan sonraki çalışmalarımda eğitim ve eğitimciler çok ayrı bir yer tutacaktır" dedi.

Türkiye'nin çok zengin bir kültürü olduğunu belirten Kurttekin, Türk kültürünün kendisini dışarıya kapatan bir kültür olmadığını, kendi özünü koruyarak diğer kültürlerden bir şeyler alan bir kültür olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin görevinin önemine de dikkat çeker Kurttekin, öğrencileri bir zanaatkar gibi şekillendirdiklerini, bu nedenle öğretmenlerin omuzlarında müthiş bir sorumluluk bulunduğunu söyledi.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak da, Türkiye'den atanan öğretmenlerle hem baharı karşılamak hem de farklı yörelerin yemeklerini bir yerde tatma fırsatı bulmak açısından, bunun çok önemli bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Eğitimin ülkelerin gelişimi için en önemli unsur olduğunu kaydeden Öztoprak, öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek için onlara geçmişlerini iyi öğretmek gerektiğinin altını çizdi.

Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Ekrem Toplucu ise, KKTC'de Türkiye'den atanarak görev yapan 91 öğretmen bulunduğunu belirterek, temel yaklaşımlarının öğretmenler arasındaki kaynaşmaya katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!