Kızıltepe davasına 5 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Kızıltepe davasına 5 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 12:02

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz'ın öldürülmesinden sorumlu oldukları iddia edilen 4 polisin yargılandığı Eskişehir'de, duruşma öncesi adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Davayı izlemekte direten 5 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Güvenlik önlemleri çerçevesinde emniyet güçleri adliye çevresinde demir bariyerli arama noktaları oluşturdu, Eskişehir'i çevre illere bağlayan kara yollarında da kontrol noktaları kurdu. Polis panzerlerinin konuşlandırıldığı adliye çevresi ile kent genelinde yaklaşık bin polis görev aldı. Adliye yakınlarındaki yüksek binalarda da uzun namlulu silah taşıyan özel harekat mensupları görev aldı. Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel'in yerinde incelediği güvenlik önlemlerinin duruşmanın bitimine kadar devam edeceği bildirildi.

Valilikten daha önce yapılan yazılı açıklamada, duruşma günü kentteki muhtemel toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve benzeri faaliyetlerin yasaklandığı bildirilmişti.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada duruşmayı izlemek için adliye önüne gelen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkan Yardımcısı Ayla Yıldırım, SDP Eskişehir İl Başkanı Serkan Tohumcu, Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ayşe Batumlu ve 3 partili ile kontrol noktasında görevli polisler arasında duruşmaya alınmama meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Harun İpek, Avukat Ayşe Batumlu'nun duruşmayı izleyebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Avukat Batumlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin bu duruşmayı izlemeye hakkı olduğunu belirterek, hukuki olarak mahkeme başkanı dışında duruşmayı izlememeye kimsenin karar veremeyeceğini ifade etti ve arkadaşlarıyla birlikte içeri girmek istedi. Bunun üzerine yaşanan arbede sonucu, Emniyet Müdür Yardımcısı Harun İpek'in talimatıyla SDP Genel Başkan Yardımcısı Ayla Yıldırım, SDP Eskişehir İl Başkanı Serkan Tohumcu, Avukat Ayşe Batumlu ve 3 partili, polise mukavemette bulundukları ve polisin görevini engelledikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Kısa süre sonra serbest bırakılan Avukat Ayşe Batumlu, adliye önüne gelerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunup sağlık raporu alacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!