Kızılay'dan selden etkilenenlere yardım

Güncelleme Tarihi:

Kızılaydan selden etkilenenlere yardım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 10:09

İstanbul, Kocaeli ve Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşanan sel ve su baskınlarının ardından, Türk Kızılayı tarafından, ihtiyaç sahiplerine yatak, kampet, battaniye, mutfak seti ve sıcak yemek dağıtıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul ve Kocaeli'deki bazı bölgelerde 23 Haziranda meydana gelen sellerin ardından, Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Tuzla Yerel Afet Yönetim Merkezi tarafından, bölgeye ihtiyaç tespiti yapmak üzere araç ve personel gönderildiği, yapılan tespitler doğrultusunda selden etkilenen bölgelere müdahale ekipleri sevk edildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Kocaeli'de Çayırova ve Kavaklıdere Bölgesinde ihtiyaç sahipleri için yatak, kampet, battaniye ve mutfak seti dağıtımları gerçekleştirildi. İstanbul'da Tuzla-Şifa Mahallesi'nde su baskınlarından etkilenen ihtiyaç sahipleri için sevk edilen battaniye, rulo yatak ve kampetler, Tuzla Belediyesi Semt Konağı Kültür Merkezi'ne yerleştirilen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Gebze'de selden etkilenen ve belediye yetkililerince Ulus İlköğretim Okulu'nda barındırılan ihtiyaç sahipleri için battaniye, rulo yatak, kampet ve mutfak seti sevk edildi, Tuzla Şifa Mahallesi'nde sabah kahvaltısında mobil ikram aracı ile vatandaşlara çay ve çorba dağıtıldı, öğle ve akşam yemeği verildi.

Ayrıca, Çayırova Kaymakamlığına mutfak seti gönderildi, ihtiyaç sahiplerine evlerine yerleştiklerinde gıda rasyosu, hijyen seti ve giyim yardımı dağıtımının planlandığı bildirildi.

Manisa Salihli'de 23 Haziranda akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışların sel ve su baskınlarına yol açmasının ardından Türk Kızılay tarafından, Ege Bölge Afet Yönetim Merkezine ait 4 araç ve 9 personel, Salihli Kızılay Şube Başkanlığına ait 1 araç ve 3 personel bölgeye gönderildi, süratle yardım çalışmalarına başlandı.

Kızılay ekiplerince selden etkilenen ihtiyaç sahiplerine sünger yatak, battaniye, mutfak seti, su, su bidonu ve temizlik malzemeleri dağıtıldığı belirtilen açıklamada, selden dolayı yıkılan bir evin yerine Türk Kızılayı tarafından bir adet Mevlana Evi kurulacağı ifade edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!